De ce a refulat Halep! Nervii Simonei, între Miami 2017 şi Indian Wells

Simona Halep, Darren Cahill, Indian Wells, nervi

Simona Halep joacă miercuri în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells după o victorie cu un prim set foarte complicat împotriva lui Qiang Wang. Momentul cheie al meciului l-a reprezentat OCC-ul cu Darren Cahill, care a "resetat" tot jocul ulterior al Simonei

Simona Halep şi-a trecut în cont o nouă victorie în acest sezon, trecând de chinezoaica Qiang Wang în optimile de finală la Indian Wells, după un prim set foarte dificil, cu un moment controversat la scorul de 4-5, atunci când Simona a primit vizita lui Darren Cahil pentru on-court coaching.

După o serie nefavorabilă, Halep s-a văzut condusă cu 5-4, într-un prim set în care începuse mult mai bine decât adversara ei. Pe fondul unei serii de erori neforţate şi fără să ajusteze din punct de vedere tactic, liderul mondial a solicitat vizita antrenorului ei în pauza dintre game-uri.

A urmat un schimb de replici neaşteptat de direct şi tăios, cu Simona sustinându-şi punctul de vedere şi Cahill contrazicând-o ferm! Pentru o secundă, ne-a fost frică să nu revedem momentul Miami.

Nervii Simonei, între Miami 2017 şi Indian Wells 2018

De data asta însă, Halep a gestionat bine situaţia, OCC-ul dovedindu-se a fi un dialog deosebit de util pentru Simona! Românca şi-a vărsat năduful expunându-şi punctul de vedere, dar a avut intelingenţa să filtreze sfaturile lui Cahill, ce au dus apoi la un singur game pierdut până la finalul partidei. La Miami în 2017, în meciul contra Johannei Konta, Simona a clacat, a pierdut fără drept de apel, colaborarea dintre Halep şi Cahill fiind chiar greu încercată, după acea discuţie dură la on-court coaching. Cahill a plecat atunci în Australia şi a anunţat-o pe Simona că rupe colaborarea dacă nu realizează greşelile făcute. Iar acest scurt-circuit a dus la 

Foarte exigentă cu sine, Simona Halep găseşte însă astfel soluţiile în momentele complicate. Este o abordare pozitivă, reuşind să transforme nemulţumirea de pe teren în soluţii pentru game-urile următoare. Diferenţa în abordare faţă de momentul Miami este una vizibilă! Halep şi Cahill au comunicat permanent, non-verbal, încurajările venind din partea australianului iar Simona confirmând pe teren.

Cu o singură înfrângere în 2018, jocul Simonei Halep arată din ce în ce mai bine, iar atitudinea avută în prezent pe teren pare a fi apogeul unei colaborări de atât de bun augur cu Darren Cahill, unul dintre marii antrenori din istoria tenisului modern.