De ce a refulat Halep! Nervii Simonei, între Miami 2017 şi Indian Wells

Dragos Suciu   
în Stiri sportive
14/03/2018, 15:44
De ce a refulat Halep! Nervii Simonei, între Miami 2017 şi Indian Wells

Simona Halep şi-a trecut în cont o nouă victorie în acest sezon, trecând de chinezoaica Qiang Wang în optimile de finală la Indian Wells, după un prim set foarte dificil, cu un moment controversat la scorul de 4-5, atunci când Simona a primit vizita lui Darren Cahil pentru on-court coaching.

După o serie nefavorabilă, Halep s-a văzut condusă cu 5-4, într-un prim set în care începuse mult mai bine decât adversara ei. Pe fondul unei serii de erori neforţate şi fără să ajusteze din punct de vedere tactic, liderul mondial a solicitat vizita antrenorului ei în pauza dintre game-uri.

A urmat un schimb de replici neaşteptat de direct şi tăios, cu Simona sustinându-şi punctul de vedere şi Cahill contrazicând-o ferm! Pentru o secundă, ne-a fost frică să nu revedem momentul Miami.

Nervii Simonei, între Miami 2017 şi Indian Wells 2018

De data asta însă, Halep a gestionat bine situaţia, OCC-ul dovedindu-se a fi un dialog deosebit de util pentru Simona! Românca şi-a vărsat năduful expunându-şi punctul de vedere, dar a avut intelingenţa să filtreze sfaturile lui Cahill, ce au dus apoi la un singur game pierdut până la finalul partidei. La Miami în 2017, în meciul contra Johannei Konta, Simona a clacat, a pierdut fără drept de apel, colaborarea dintre Halep şi Cahill fiind chiar greu încercată, după acea discuţie dură la on-court coaching. Cahill a plecat atunci în Australia şi a anunţat-o pe Simona că rupe colaborarea dacă nu realizează greşelile făcute. Iar acest scurt-circuit a dus la 

Foarte exigentă cu sine, Simona Halep găseşte însă astfel soluţiile în momentele complicate. Este o abordare pozitivă, reuşind să transforme nemulţumirea de pe teren în soluţii pentru game-urile următoare. Diferenţa în abordare faţă de momentul Miami este una vizibilă! Halep şi Cahill au comunicat permanent, non-verbal, încurajările venind din partea australianului iar Simona confirmând pe teren.

Cu o singură înfrângere în 2018, jocul Simonei Halep arată din ce în ce mai bine, iar atitudinea avută în prezent pe teren pare a fi apogeul unei colaborări de atât de bun augur cu Darren Cahill, unul dintre marii antrenori din istoria tenisului modern.

Închide ×