Sporturi

Halep, nominalizată la campionul weekend-ului de L’Equipe! Cu cine se luptă pentru trofeu

13.08.2018 | 09:56
Simona Halep a fost nominalizată de cotidianul francez L'Equipe pentru campionul weekend-ului, după ce a câștigat turneul de la Montreal

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost nominalizată de cotidianul francez L’Equipe pentru campionul weekend-ului, după ce a câștigat turneul de la Montreal. Și asta după ce WTA a decis ca românca să fie câștigătoare în lovitura zilei, ea reușind un punct fantastic în tie-break-ul primului set al finalei de la Montreal. La scorul de 6-6 în tie-break, după o revenire de la 1-5, românca a făcut un punct perfect pe serviciul adversarei pe care l-a încheiat cu un rever în lung de linie care a prins tușa.

Simona Halep se luptă pentru premiul oferit de  L’Equipe cu tenismenul spaniol Rafael Nadal (câștigător la Toronto), atleții Armand Duplantis (Suedia), Jakob Ingebrigtsen (Norvegia) și Pascal Martinot-Lagarde (Franța), toți medaliați cu aur la Campionatele Europene de la Berlin, și cu pilotul spaniol de Moto GP, Jorge Lorenzo, câștigător al Marelui Premiu al Austriei.

Halep, șanse minime să câștige titlul L’Equipe de campionul weekend-ului

Nominalizarea din partea L’Equipe la titlul de campionul weekend-ului este o recunoaștere a nivelului de joc la care a ajuns Simona Halep. Românca este la al treilea trofeu al sezonului, după Shenzhen şi Roland Garros. Este al doilea titlu în Canada, tot la Montreal, după cel din 2016 şi al 18-lea al carierei.

Cu toate că a fost nominalizată, Simona Halep are șanse minime să câștige titlul L’Equipe de campionul weekend-ului. Până în acest moment, la sondajul efectuat de publicația franceză au participat 2.000 de votanți, iar liderul clasamentului WTA are 3% din sufragii, doar cu 1% mai mult decât Jorge Lorenzo.

Simona Halep a fost nominalizată de cotidianul francez L'Equipe pentru campionul weekend-ului, după ce a câștigat turneul de la Montreal
Simona Halep a fost nominalizată de cotidianul francez L’Equipe pentru campionul weekend-ului, după ce a câștigat turneul de la Montreal

Lider în acest sondaj este săritorul suedez cu prăjina Armand Duplantis, care are 65% din voturi, urmat de ceilalți doi atleți Pascal Martinot-Lagarde și Jakob Ingebrigtsen, cu 14%, respectiv 11%. Pe locul patru în acest sondaj se afșă Rafael Nadal, cu 5%.

Simona Halep a câştigat turneul de la Montreal după o finală epică împotriva lui Sloane Stephens, scor 7-6, 3-6, 6-4. După aproape trei ore de tenis intens, Simona Halep s-a impus la Rogers Cup 2018. Un nou trofeu pentru ea, al treilea al sezonului, după Shenzhen şi Roland Garros. Este al doilea titlu în Canada, tot la Montreal, după cel din 2016 şi al 18-lea al carierei.

Halep a plecat cu un private jet spre Cincinnati

La finalul meciului cu Sloane Stephens, Simona Halep a avut un mesaj dur pentru românii ce-au înjurat PSD în tribune în timpul meciului. La festivitatea de premiere, după ce a vorbit în engleză, Simona Halep a ţinut să transmită şi un mesaj în limba română pentru fanii din tribune: “Am două vorbe să vă spun! Mulţumesc pentru susţinere şi pentru cei care au fost altfel astăzi, data viitoare când veniţi vă rog să veniţi să respectaţi această încăpere pentru că este mult prea deosebită pentru astfel de lucruri. Mulţumesc”.

La puțin timp după meci s-a aflat și cine este românul care a strigat anti-PSD la meciul Simonei Halep. Este vorba de un cetățean stabilit în Canada de mai bine de 20 de ani, unde desfășoară afaceri în construcții. Deşi este căsătorit cu o canadiancă, iar copiii săi sunt născuţi la Montreal, urmăreşte atent evenimentele din ţară, fiind un aprig contestatar al regimului politic din România. Ulterior şi alţi români din tribună au scandat împotriva partidului aflat la guvernare în România.

După finala epuizantă de la Montreal, Simona Halep a ales să plece cu un private jet spre Cincinnati, turneu la care va participa în această săptămână. Românca și-a consolidat locul 1 în clasamentul WTA, pe care-l va ocupa pentru a 41-a săptămână începând de luni și pe care-l va păstra și la sfârșitul turneului de la Cincinnati. Calificată direct în turul 2 la competiția americană, Simona ar putea debuta chiar împotriva Irinei Begu, în cazul în care aceasta din urmă va reuși să treacă de o jucătoare venită din calificări în runda inaugurală a turneului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri