Exclusiv. Halep nu va juca la Fed Cup! Cine vine: "Plec spre Cluj"

simona halep, fed cup, absenta, probleme

Simona Halep nu va juca în meciul de Fed Cup dintre echipele României şi Canadei, deşi a fost convocată de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

UPDATE, ora 11:35 / FANATIK.RO a aflat că Ana Bogdan este jucătoarea care o va înlocui pe Simona Halep în echipa României de Fed Cup pentru întâlnirea cu formaţia Canadei. Ana Bogdan, care a fost învinsă de Eugenie Bouchard în turul doi al turneului de la Taipei, a urcat pe locul 86 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Ulterior, Ana Bogdan a confirmat informaţia oferită de FANATIK.RO: "Pot confirma că am fost convocată şi mâine voi pleca spre Cluj. Momentan nu pot da mai multe detalii", a declarat Bogdan pentru ziare.com.


Site-ul doartenis.ro a anunţat că cea mai bună jucătoare din România va fi doar spectatoare la întâlnirea de la Cluj-Napoca, ea nefiind refăcută complet după extenuantul turneu de Grand Slam, Australian Open.

Fostul tenismen Ion Ţiriac a sfătuit-o pe Simona Halep să nu joace în meciul împotriva Canadei pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Şi asta, mai ales că jucătoarele din Canada nu reprezintă un pericol, niciuna dintre el nefiind în Top 100 WTA.

”Din punct de vedere fizic sunt destul de bine, însă talpa dreaptă este cu probleme. Totuşi, s-a dezumflat. Nu mai este aşa de umflată şi încerc să fac tratament zilnic. Marţi plec la Fed Cup şi am program normal. Vom vedea acolo dacă voi fi în stare să joc. Prioritatea mea este să am grijă de sănătate. Până nu o să fiu complet sănătoasă nu o să joc. Miercuri se decide. Voi vorbi cu echipa şi vom decide împreună”, a mărturisit Halep.

În locul Simonei Halep a fost convocată Ana Bogdan. Celelalte trei jucătoare din lotul României sunt Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, şi Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, plus Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu.

"În primul rând a fost decizia Simonei şi a staff-ului ei. Şi-au dat seama că nu poate să participe la acest meci, şi, nefiind complet refacută şi există riscul unei accidentări mai grave pe termen lung. În acest moment am luat decizia de a o coopta în lot pe Ana Bogdan", a spus Florin Segarceanu la protv.