Cele mai citite

Simona Halep, pe locul 2! Ierarhia unde a fost depăşită surprinzător

Simona Halep s-a remarcat drept una dintre cele mai constante sportive în tenisul mondial din ultimii ani, însă este depăşită în mod surprinzător într-un astfel de clasament.
Autor: Dragos Suciu | 23.02.2018 | 19:04
Simona Halep, pe locul 2! Ierarhia unde a fost depăşită surprinzător

Pentru Simona Halep startul lui 2018 a avut atât momente bune cât şi situaţii mai puţin plăcute. Dacă din punct de vedere sportiv a jucat, probabil, cel mai bun tenis al carierei, accidentările au aruncat în umbră şi în zona incertitudinii începutul foarte solid de an.

Cu turneu câştigat la Shenzhen, finală la Australian Open şi o semifinală la Doha înaintea căreia a fost nevoită să abandoneze, Simona va redeveni lider mondial de pe 26 feburarie, beneficiind şi de jocul rezultatelor. Noua configuraţie a tenisului feminin mondial o plasează însă pe locul al doilea într-un clasament al constanţei.

Simona Halep pe 2, după Angelique Kerber!

Accidentarea la piciorul drept nu i-a permis jucătoarei noastre să participe la Turneul WTA de la Dubai, turneu pe care l-a câştigat în 2015, dar care la această ediţie nu a avut parte de cele mai bune două jucătoare ale lumii, Simona Halep şi Caroline Wozniacki. Cu toate acestea, semifinalele sunt unele foarte interesante, în jumătatea superioară Elina Svitolina întâlnind-o pe Angelique Kerber, iar în cea inferioară, Garbine Muguruza jucând contra Dariei Kasatkina.

Prin accederea în semifinale, Angelique Kerber reuşeşte să treacă la conducere într-o ierarhie interesantă, devenind jucătoarea cu cele mai multe semifinale în WTA din 2016 şi până acum. Poate părea ciudat, având în vedere faptul că în 2017 Kerber a reuşit o singură semifinală, la Monterrey, însă în 2018 a ajuns cel puţin până în semifinale la toate turneele jucate (Sydney, Australian Open, Doha, Dubai).

Simona Halep coboară pe a doua poziţie în acest clasament, cu 16 semifinale, una mai puţin decât Kerber, în timp ce Caroline Wozniacki, Elina Svitolina şi Karolina Pliskova împart locul 3, cu 15 semifinale. Echilibrul din vârf vorbeşte despre ecarturile foarte mici dintre starurile tenisului feminin actual, iar în contextul acesta, pe termen lung Angelique Kerber pare a fi cea mai periculoasă adversară a Simonei. Şi nu din cauza cifrelor!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!