Sporturi

România, în Grupa Mondială după 3-1 cu Elveția! Halep a adus două puncte

Romania in Grupa Mondiala dupa 31 cu Elvetia Halep a adus doua puncte

Update, ora 13:13 / Elveția face punctul de onoare, la dublu, după ce Vitktorija Golubic și Jil Teichmann au trecut de Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu, scor 0-6, 6-0, 10-6. A fost, însă, doar un meci de palmares, iar România merge în Grupa Mondială cu 3-1 la general.

Update, ora 13:13 / România și-a asigurat calificarea în Grupa Mondială de Fed Cup, după 3-0 în barajul cu Elveția. În 2019, Simona va juca pentru trofeu.

“Astăzi a fost mai bine, am fost mai relaxată. Publicul a fost minunat. Am dat drumul la joc și am zis că trebuie să las totul pe teren. Nu este ușor să joci pentru țara ta, mai ales de acasă. Primul game mi-a dat multă încredere că pot să returnez bine. Ieri nu prea am făcut-o. Turneele care urmează sunt foarte dificile. Îmi trebuie o zi de pauză, a fost foarte greu din punct de vedere emoțional. Mi-aș fi dorit mult să vadă și Darren Cahil că avem un public extraordinar. Dar a fost treaz și s-a uitat la meciuri. Mi-a scris să îmi fac jocul, chiar dacă s-a schimbat adversara. Mereu trebuie să visezi, am visat de când eram copil și a fost bine. Este dorința mea cea mai mare să ajungem cât mai sus în Fed Cup. Avem o echipă extraordinară, toate jucătoarele sunt foarte bune. Iar pe teren propriu, cu acest public, nu ne poate bate nimeni”, a declarat Simona Halep.

6-1. Simona Halep câștigă și setul doi și este 3-0 pentru România.

5-1. Game și pentru Halep.

4-1. Schnyder își face serviciul.

4-0. Simona își face serviciul.

3-0. Simona, un nou break. Schnyder nu mai are energie.

2-0. Simona câștigă și pe propriul serviciu.

1-0. Halep face un nou break, nu îi dă șanse adversarei.


6-2. Set Simona Halep, care exultă imediat după punctul decisiv.

5-2. Simona Halep face un nou break.

4-2. Schnyder face break după un game prelungit.

4-1. Un nou break reușit de Halep, la zero.

3-1. Simona, game fără probleme.

2-1. Schnyder face primul ei game.

2-0. Simona își face serviciul și se distanțează în primul set.

1-0. Halep face break încă din primul ghem, reușind să fructifice a treia șansă.


Fed Cup România – Elveția, Halep – Schnyder. Timea Bacsinszky nu o va mai întâlni pe Simona Halep, în primul meci al zilei, în Fed Cup. Elveţienii au surprins şi au înlocuit-o pe jucătoarea lor cel mai bine clasată cu Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani. Elveţianca are 11 titluri WTA în palmares, ultimul însă în 2008, la Bali, şi alte 16 finale pierdute, precedenta în 2010.

Sorana joacă meciul 4 dacă Halep pierde

Irina Begu a dezvăluit care este planul lui Segărceanu: “În caz că, Doamne fereşte, Simona pierde, intră Sorana în meciul 4 iar dacă se face cumva 2-2, la dublu meciul decisiv îl voi juca eu cu Simona. Dar sunt convinsă că nu va fi cazul!” 

Dacă Simona Halep învinge şi obţine punctul decisiv pentru calificarea în Grupa Mondială, pentru România vor evolua la meciul de dublu Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

Fed Cup România – Elveția, Halep – Schnyder. Patty Schnyder este fost loc 7 mondial în 2005, iar acum se află pe locul 149 în clasamentul WTA, iar în acest an nu are nicio victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA. Patty Schnyder are nu mai puţin de 72 de meciuri jucate pentru Elveţia în Fed Cup (50 de victorii şi 22 de înfrângeri), însă n-a mai jucat în această competiţie din 2011.

Fed Cup România – Elveția, Halep – Schnyder. Românca are 1-0 la meciuri directe

Fed Cup România – Elveția, Halep – Schnyder. Va fi al doilea duel direct dintre Halep şi Schnyder, după cel din 2010, de la Fes (Maroc), unde românca s-a impus cu 6-2, 7-6. În cazul victoriei Simonei Halep, care ar asigura victoria finală a României (2-0 după prima zi), confruntarea cu Elveţia va continua direct cu meciul de dublu, în care pentru ”tricolore” vor face pereche, cel mai probabil, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

Tags: