Simona, sfat primit de la un vicecampion olimpic! "E mai bine să te opreşti"

simona halep, romania-canada, fed cup, florin mergea, cluj

Simona Halep este aşteptată să joace în meciul România - Canada din Fed Cup. Florin Mergea i-a transmis un sfat cu o săptămână înaintea meciului de la Cluj.

Simona Halep s-a accidentat în primul tur de la Australian Open, iar prezenţa ei în meciul România - Canada din Fed Cup stă sub semnul întrebării. După finala de la Melbourne, românca a ales să se retragă de la Sankt Petersburg pentru a se reface.

Florin Mergea, component al echipei de Cupa Davis a României, a sfătuit-o pe Simona Halep să se refacă după accidentarea suferită la Australian Open. Tenismenul de 33 de ani a susţinut că decizia este în totalitate a fostului lider mondial.

Halep, două titluri câştigate în 2018

"Din proprie experienţă, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi în acelaşi timp să continui să îţi faci pregătirea, atâta timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul este unul destul de mare în aceste tipuri de meciuri şi numai ea poate să îşi dea cu părerea aici. Numai ea poate să ia o decizie pentru că nu putem fi în adidaşii ei", a declarat Florin Mergea pentru Telekom Sport.

Simona Halep a avut un start foarte bun de an. Românca a câştigat titlul atât la simplu, cât şi la dublu la Shenzhen, în timp ce la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, a ajuns până în finală. Meciul România - Canada se va disputa în weekend-ul 10-11 februarie.