Cele mai citite

Halep şi Wozniacki, bătălia pentru locul 1! Ce puncte au de apărat

Simona Halep a pierdut finala de la Australian Open în faţa Carolinei Wozniacki, iar daneza va fi de luni noul lider al clasamentului WTA.
28.01.2018 | 11:55
Halep şi Wozniacki, bătălia pentru locul 1! Ce puncte au de apărat
ADVERTISEMENT

Însă lupta pentru fotoliul de lider va fi extrem de aprinsă, mai ales că Wozniacki are mai multe puncte de apărat decât Halep în această primăvară. Constănţeanca a stat pe locul 1 în clasamentul WTA timp de 16 săptămâni.

Diferenţa dintre cele două sportive nu este însă una foarte mare, sportiva daneză având acum 7.965 de puncte, în timp ce Halep are după Australian Open 7.715 puncte. Românca a renunţat la participarea la Sankt Petersburg, turneul de la finele lunii ianuarie, acolo unde avea de aparat un tur 3, deci va pierde 100 de puncte WTA, conform site-ului ziare.com.

ADVERTISEMENT

Halep şi Wozniacki se pot întâlni Doha

Caroline Wozniacki şi-a anunţat participarea şi nu are niciun punct de apărat în Rusia, având în vedere că anul trecut nu a participat. Dacă va triumfa şi în estul Europei, sportiva cu origini poloneze va câştiga 470 de puncte WTA.

După Sankt Petersburg urmează turneul de la Doha, care va începe la 12 februarie şi la care şi-au anunţat participarea ambele jucătoare. Orice punct care va veni la Doha va fi un plus pentru Halep, căci ea nu a participat la ediţia din 2017. În schimb, Wozniacki a jucat finala anul trecut în Qatar, deci are de apărat 305 puncte WTA.

ADVERTISEMENT

După Doha, urmează cele două Masters-uri americane la rând, Indian Wells şi Miami. Primul începe pe 5 martie şi Simona are de apărat acolo 65 de puncte, pentru că anul trecut a ajuns doar în turul III. Daneza are de muncit mai mult, deoarece în 2017 a făcut sfert de finală şi are de apărat 215 puncte.

Wozniacki revine pe locul 1 după şase ani

În fine, pe 19 martie va începe şi turneul de la Miami, acolo unde Simona Halep a facut sfert de finală şi are de apărat tot 215 puncte, în timp ce Caroline Wozniacki a fost finalistă şi are de apărat 650 de puncte WTA.

Simona Halep, locul 1 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de Grand Slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri