Simona Halep

Simona Halep este din nou lider mondial! Cât stă pe locul 1! Toate calculele luptei directe cu Wozniacki, până în luna mai

Simona Halep redevine de astăzi lider mondial al ierarhiei WTA. Este pentru a doua oară în carieră când jucătoarea noastră ajunge pe prima treaptă a ierarhiei mondiale, urmând însă o perioadă foarte agitată. Iată cum arată calculele
26.02.2018 | 00:20
Simona Halep este din nou lider mondial Cat sta pe locul 1 Toate calculele luptei directe cu Wozniacki pana in luna mai

Startul de sezon a fost unul de foarte bun augur din punct de vedere sportiv pentru Simona Halep. Cu 14 victorii în 15 meciuri oficiale, singura înfrângere venind în dramatica finală de la Australian Open, constănţeanca primeşte răsplata începând cu 26 februarie, redevenind lider mondial al circuitului feminin.

Cum diferenţa faţă de locul 3, Garbine Muguruza, este foarte mare, este evident că lupta cot la cot a Simonei, pentru menţinerea locului 1 mondial va fi cu daneza Caroline Wozniacki!

Aceasta va continua însă şi în lunile următoare, atunci când sunt puse în joc foarte multe puncte. Începutul sezonului european de zgură constituie un reper pentru ambele jucătoare, primul turneu de mare anvergură pe suprafaţa roşie, fiind programat pe 7 mai la Madrid, acolo unde Halep este campioană en-titre. Iată cum arată calculele pentru cele două jucătoare în perioada următoare!

Simona Halep vs. Caroline Wozniacki la nivel de cifre!

În momentul de faţă, avantajul Simonei în fruntea ierarhiei este de 440 de puncte, sportiva noastră totalizând 7965, faţă de cele 7525 ale lui Caroline. Pare un total liniştitor în momentul de faţă, primul moment în care ecartul poate începe să tremure fiind Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells.

Indian Wells: La turneul californian, Simona are de apărat un tur al treilea, echivalent cu doar 65 de puncte, pe când Caroline are de apărat sfertul de finală din 2017, ce i-a adus 215 puncte. Simona -65, Caroline -215. Avantaj Simona.

Miami: Cel de-al doilea turneu din periplul american din luna martie, este de asemenea de categorie Premier Mandatory şi se dispută în Florida, la Miami. Punctajul este identic celui de la Indian Wells, câştigătoarea putând obţine 1000 de puncte. În 2017, Halep a ajuns în sferturi, pe când Wozniacki ceda în finală. Interesant este că şi la Indian Wells, şi la Miami, ambele au fost eliminate de acelaşi adversar. Mladenovic la Indian Wells, Konta la Miami. Simona -215, Caroline -650. Avantaj Simona. 

Stuttgart: După pauza princinuită de meciurile de Fed Cup, acolo unde cel mai probabil Wozniacki nu va evolua, se face tranziţia către zgură, la Stuttgart. Deşi este un turneu de zgură, condiţiile indoor îl fac să fie particular în circuitul feminin. În 2017, Simona Halep a ajuns în semifinale, unde ceda în faţa Laurei Siegemund, în timp ce Caroline Wozniacki nu a evoluat. Simona -185, Caroline -0. Avantaj Caroline. 

Aşadar, până în startul lunii mai, totalul arată în felul următor: Simona are de apărat 465 de puncte, iar Caroline 865. Exact 400 de puncte diferenţă. La care putem cumula şi ecartul actual, de 440 de puncte.

În proporţie de 90%, conform cifrelor, Simona Halep va rămâne lider mondial până la startul sezonului de zgură outdoor. De acolo însă, începe o altă poveste…

400 de puncte în plus are de apărat Wozniacki faţă de Simona, până la Madrid

440 de puncte are Simona avans în acest moment, faţă de Wozniacki

16 săptămâni a stat Simona Halep pe locul 1 în 2017/2018