Simona Halep, sumă colosală pierdută din cauza taxelor din Australia

Simona Halep, Australian Open, WTA

Simona Halep, finalistă la Australian Open, a rămas fără o sumă importantă de bani după ce şi-a achitat toate taxele spre statul de la Antipozi.

Jucătoarea din România primit 1,6 milioane de dolari pentru finala pierdută cu Caroline Wozniacki, la Melbourne, însă taxele aproape că i-au înjumătăţit câştigul sportivei. Halep a lăsat 45% din suma câştigată în trezoreria Australiei, plus alţi 12.000 de dolari care au ajuns în conturile organizatorilor turneului pentru coaching.

Simona Halep a contribuit şi cu 8.000 de dolari către statul român şi a rămas în cele din urmă cu 860.000 de dolari, sumă din care este nevoită să-şi plătească staff-ul tehnic, dar şi alte cheltuieli pe care le-a avut în cele două săptămâni petrecute la Melbourne.

Halep a ajuns la 22,42 de milioane de dolari obţinuţi doar din premii

Jucătoarea din România a trecut de bariera celor 20 de milioane de dolari obţinuti exclusiv din premiile din tenis, conform informaţiilor oferite de site-ul WTA. Deşi în statistici Halep a câştigat o sumă impresionantă de bani, în conturile jucătoarei din Constanţa a ajuns o sumă mult mai mică după plata tuturor taxelor.

Din fericire pentru Simona Halep şi restul jucătoarelor din circuitul WTA, există şi ţări în care premiile nu sunt impozitate, aşa cum se întâmplă de exemplu în Emirtele Arabe Unite.  Organizatorii turneului de la Dubai au pus de altfel şi în acest an la bătaie un premiu total în valoare de 465,480 de dolari pentru jucătoare care se impune la finalul întrecerii.