Halep vrea să îşi cheme idolul în România: „Îl admir enorm”

simona halep, federer, federer romania

Simona Halep se află în aceste zile la Cluj, pentru a fi alături de echipa României la Fed Cup.

Chiar dacă nu va juca alături de celelalte tricolore, Halep se află în Ardeal pentru tratamentul la gleznă şi pentru a participa la mai multe acţiuni de promovare. Cu ocazia unei conferinţe de presă, Simona şi-a declarat încă o dată admiraţia pentru Roger Federer, pe care a spus că ar vrea să îl aducă în România: 

"Enorm! Enorm îl admir! Şi îl admir foarte mult pentru faptul că el a putut să devină atât de liniştit, dintr-un jucător foarte-foarte irascibil şi foarte nervos pe teren. M-a cucerit complet cu asta", a declarat Simona Halep pentru Pro TV.

Simona Halep este prietenă cu Roger Federer

Fostul număr unu mondial este o apropiată a lui Roger Federer faţă de care nu şi-a ferit admiraţia de când a ajuns în prim planul tenisului mondial. Chiar şi marele campion elveţian nu s-a sfiit să vorbească frumos de Halep de fiecare dată când a avut ocazia.

Roger Federer a câştigat la Australian Open al 20-lea său titlu de Grand Slam din carieră, cele mai multe din istorie. De asemenea, „Fedex” are şi cele mai multe titluri la Wimbledon: 8, mai are 6 la Melbourne, 5 la US Open şi un turneu câştigat la Roland Garros.

Federer a jucat în România, în 2004 la Bucureşti, într-un duel de Cupa Davis câştigat de Elveţia cu 3-2. Atunci Roger i-a învins pe Andrei Pavel şi pe Victor Hănescu şi a câştigat şi meciul de dublu în 5 seturi, alături de Yves Allegro, în faţa dublului Andrei Pavel/Gabriel Trifu.