Cele mai citite

Elogii în presa internaţională! ”Halep a arătat curaj şi dăruire”

Presa internaţională a avut numai cuvinte de laudă după finala de la Australian Open, Halep - Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6.
Autori: Silviu Ghering, Vicentiu Dinescu | 27.01.2018 | 14:59
Elogii în presa internaţională! ”Halep a arătat curaj şi dăruire”

Publicaţiile din întrega lume au felicitat-o pe daneza Caroline Wozniacki şi au avut cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, care a făcut un meci memorabil în ciuda înfrângerii şi pierderii loculul 1 în clasamentul WTA.

”Finală minunată. Ambele jucătoare au dat totul într-un meci de aproape trei ore. S-a făcut istorie, fiind primul trofeu de Grand Slam al lui Wozniacki şi primul obţinut de o daneză. În plus, ea îi ia primul loc în clasament adversarei sale învinse Simona Halep. Aceasta din urmă a arătat curaj, dăruire, hotărâre şi luptă. A promis că se va întoarce pentru a câştiga primul său trofeu de Grand Slam. Şi cine s-ar îndoi că poate reuşi asta?”, a scris jurnalul australian The Age, după Halep – Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6.

Halep – Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6. ”Una dintre cele mai bune finale de Grand Slam”

Site-ul bbc.com a notat după finala de la Melbourne: “Ce finală! Iar Caroline Wozniacki este o câştigătoare merituoasă, dar ce rol a trebuit să joace Simona Halep în finală…Incredibil. Două ore, 50 de minute… epic”.

Site-ul oficial al competiţiei, ausopen.com, a scrie că finala a fost una dintre cele mai bune din istorie: “A fost una dintre cele mai bune finale de Grand Slam din toate timpurile – plină de tensiune, talent, sportivitate şi încăpăţânare”.

”După o luptă intensă, Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open. La 27 de ani, daneza şi-a oferit cel mai frumos trofeu al carierei şi revine, după şase ani, în fruntea clasamentului mondial. După o luptă fabuloasă ca intensitate, a detronat-o pe Simona Halep din fruntea clasamentului WTA”, a notat şi L’Equipe, după Halep – Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6.

Mundo Deportivo: ”A fost o finală la un nivel sportiv înalt”

Gazzetta dello Sport a titrat: “Wozniacki, primul Grand Slam! Halep învinsă în trei seturi”, iar Mundo Deportivo a subliniat că finala de la Melbourne a fost una excelentă: ”Caroline Wozniacki revine pe primul loc mondial după o finală excelentă şi agonizantă cu Simona Halep. A fost o finală la un nivel sportiv înalt, dar şi cu suspans şi agonie. Toate ingredientele unui mare meci”.

Simona Halep, locul 1 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

Wozniacki a obţinut primul ei titlu de Grand Slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!