Fotbal intern

Halloween cu final fericit! Prestaţie “de speriat” pentru FCSB la Cluj: Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena

29.10.2019 | 23:57
Halloween cu final fericit Prestatie de speriat pentru FCSB la Cluj Vlad ia salvat in 6 randuri Tanase a ratat penalty Ce nu sa vazut la tv in meciul de pe Cluj Arena
ADVERTISEMENT

FCSB s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după ce a câştigat cu 1-0 meciul împotriva Universităţii Cluj. O prestaţie de Halloween pentru jucătorii lui Bogdan Vintilă, care merg mai departe datorită golului marcat din lovitură liberă de Ioan Hora, în debut de meci. U Cluj s-a autodepăşit, însă naivitatea de la finalizare şi prestaţia foarte bună a lui Andrei Vlad, care azi chiar a fost “Messi al portarilor”, au ţinut tabela intactă până la final. 

Seară ploioasă la Cluj! Doar 7 grade în termometre

A fost o seară ploioasă la Cluj, termometrele indicând 7 grade Celsius. Clujenii s-au împărţit între două evenimente: meciul din Cupa României cu FCSB şi concertul lui Enrique Iglesias, artistul fiind pentru prima dată în “capitala Ardealului”. Şi, cu o oră şi jumătate înainte de meci, cozile erau mai mari la Sala Polivalentă unde concerta ibericul decât la Cluj Arena. De altfel, nu a fost o mare diferenţă de asistenţă la cele două evenimente.

ADVERTISEMENT

Dacă pe Cluj Arena au venit aproximativ 13.000 oameni, la concertul lui Enrique Iglesias au fost 7500 de fani. Asta în ciuda diferenţei de preţ, biletele la concert fiind de 10 ori mai mari decât la meciul din Cupa României. Cu o oră înainte de meci, atmosfera a fost ternă pe Cluj Arena. Ploaia mocănească, nocturna la intensitate mică şi tribunele goale au creionat un tablou bacovian.

Halloween cu final fericit! Prestaţie "de speriat" pentru FCSB la Cluj: Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena
Halloween cu final fericit! Prestaţie “de speriat” pentru FCSB la Cluj: Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena

17 fani FCSB au făcut deplasarea la meciul de Cupă!

Atmosfera s-a mai înviorat cu 30 de minute înainte de startul meciului când suporterii au început să mai coloreze tribunele gri de pe Cluj Arena. Organizatorii au dat mai tare muzica în boxe, iar galeria lui U Cluj a început să scandeze. Peluza “Şepcile roşii” este înfrâţită cu galeria lui Dinamo astfel că ne dăm seama ce fel de cântece le-au dedicat celor de la FCSB, dar şi rivalilor pe plan local de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Roş-albaştrii nu au avut galerie la Cluj, doar 17 fani ai oaspeţilor fiind prezenţi pe Cluj Arena. Ploaia s-a oprit şi chiar dacă temperatura de 7 grade nu era chiar confortabilă, eram gata de meci. Ardelenii au intrat pe teren cu un mesaj de susţinere pentru Csaszar Patrik, un copil de 10 ani, junior la U Cluj, care a suferit un accident de maşină şi care a urmărit meciul din Spital. Galeria “Şepcilor roşii” a făcut spectacol şi la imn, pe care l-au cântat cu patos iar apoi au continuat cu imnul echipei. După startul meciului, ultraşii lui U Cluj şi-au văzut de treabă cu scandările anti-FCSB.

Torţele roşii au luminat peluza “Şepcile roşii”

Elanul galeriei a fost rapid tăiat de golul spectaculos al lui Ioan Hora, care a executat impecabil o lovitură liberă în minutul 12. Cei 17 fani ai FCSB-ului n-au stat degeaba şi în ciuda limitării numerice au încercat câteva scandări în peluza goală. În cealaltă peluză, imediat după gol, fanii lui U Cluj au creat un spectacol pirotehnic. Aproximativ 10 petarde au explodat pe pistă, iar torţele roşii au luminat peluza “Şepcile roşii”.

ADVERTISEMENT

Torţele din tribună au aprins şi jocul gazdelor, care au ratat două ocazii uriaşe. Şutul lui Florescu a fost apărat de Vlad, iar “Messi al portarilor” a intervenit providenţial şi la cornerul imediat următor. După gol, timp de câteva minute, FCSB a intrat într-o stare de hibernare, însă s-a trezit după ocaziile Clujului.

Nedelcu a fost aproape de gol în minutul 27, după un şut care a trecut aproape de poarta lui Dur-Bozoancă. Aşa cum era de aşteptat, FCSB a avut posesia, elevii lui Vintilă încercând deseori pe faza de atac să joace din puţine atingeri, cu pase rapide. Atmosfera din tribune a fost una frumoasă, în cântecele galeriei fiind atraşi şi fanii de la tribuna a doua.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad, cel mai bun din prima repriză! Clujenii au irosit cinci şanse clare

U Cluj şi-a mai creat două ocazii importante în minutele 33 şi 34. Profitând de letargia fecesebiştilor, Gavra şi Goga au trimis două şuturi foarte periculoase la poarta lui Vlad. După noile semnale de alarmă la poarta roş-albaştrilor, elevii lui Vintilă au început din nou să construiască, însă contraaacurile clujenilor au fost mai tăioase decât o lamă ascuţită. Şi în minutul 39, Takacs a scăpat singur în stânga, iar Vlad a fost nevoit din nou să scoată o minge dificilă.

Deşi au intrat în avantaj la cabine, bilanţul primei reprize nu arăta bine pentru FCSB. U Cluj a avut 5 ocazii clare de gol, iar Andrei Vlad s-a dovedit providenţial în patru rânduri, fiind cel mai bun om al primei părţi. Una care trebuia să îi dea de gândit lui Vintilă. În pauză, ultraşii lui U Cluj au avut şi un mesaj ironic pentru fanii care vin la stadion doar la meciurile importante: “Azi, toţi sunteţi prezenţi – Miercuri vă trecem absenţi” 

Dennis Man, omul cu mască! A revenit după accidentarea la maxilar

La pauză au fost schimbări mari în echipa FCSB. Dennis Man a reintrat pe teren după accidentarea la maxilar din meciul cu Irlanda de Nord, purtând o mască. Alături de el şi-a făcut apariţia pe teren şi cel mai în formă jucător al echipei: Florinel Coman. Însă prima şansă uriaşă a reprizei a aparţinut tot clujenilor. Kay a ratat o ocazie rarisimă, trimiţând peste din faţa porţii.

Clujenii au început tare şi partea a doua şi au avut trei lovituri de colţ la rând, fanii zgribuliţi fiind încălziţi de jocul bun al echipei gazdă. Ultraşii nu l-au uitat nici pe Radu Ţenter, fiul fostului antrenor de la echipa de baschet a lui U Cluj, Marcel Ţenter. Fiul fostului antrenor a decedat într-un accident de maşină.

Halloween cu final fericit! Prestaţie "de speriat" pentru FCSB la Cluj: Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena
Halloween cu final fericit! Prestaţie “de speriat” pentru FCSB la Cluj: Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena

Falub, conflict cu Bogdan Vintilă la marginea terenului

Dennis Man a avut prima şansă uriaşă pentru FCSB din partea secundă. Atacantul a tras tare, însă Dur-Bozoancă s-a remarcat cu o intervenţie providenţială. A urmat apoi un nou contraatac fulger al roş-albaştrilor, însă şutul lui Man a fost scos în corner.

Nici pe banca tehnică nu au fost spiritele liniştite. Adi Falub şi Bogdan Argeş Vintilă au intrat într-un clinci, fiind calmaţi cu greu de arbitrul de rezervă, Szabolcs Kovacs, nimeni altul decât fratele arbitrului de primă ligă Isvan Kovacs.

Pe teren, FCSB încerca să dea lovitura decisivă, mai ales că U Cluj a demonstrat că poate marca. Pe fondul unui joc foarte bun, clujenii au fost neinspiraţi la finalizare, dar aici este şi meritul lui Andrei Vlad, cel care a avut intervenţii providenţiale.

Tănase a aprins finalul de meci după ce a ratat penalty

Cu 10 minute înainte de final, galeria lui U Cluj a scandat în memoria victimelor din clubul Colectiv, comemorând patru ani de la uriaşa tragedie petrecută în 2015 în clubul bucureştean. Pe teren, ardelenii încercau să dea lovitura care să trimită meciul în prelungiri. Însă, Tănase a scos un penalty în finalul meciului, pe un contraatac blitz patru contra trei.

Acelaşi Tănase le-a permis clujenilor să spere. A executat slab şi tribunele s-au aprins pentru ultimele 5 minute ale meciului. Penalty-ul ratat de Tănase întregeşte tabloul de Halloween al jocului prestat de FCSB.

Fluierul final a venit într-un adevărat cor… de fluierături. U Cluj nu a mai reuşit să îşi creeze nicio ocazie, însă echipa lui Adrian Falub a ratat şase cartuşe în meciul cu FCSB şi cine ştie când se va mai întâlni cu o asemenea şansă. Roş-albaştrii se califică în sferturi de finală fără să strălucească, însă obiectivul a fost îndeplinit şi FCSB este a doua echipă calificată în sferturile de finală, după Hermannstadt.

Halloween cu final fericit! Prestaţie de speriat pentru FCSB la Cluj Vlad i-a salvat în 6 rânduri, Tănase a ratat penalty! Ce nu s-a văzut la tv în meciul de pe Cluj Arena FOTO: Cosmin Dur Bozoanca si Ioan Hora in meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si FCSB, din cadrul Cupei Romaniei, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca,
Bucurie stelista la un gol cu Bogdan Arges Vintila si Dragos Nedelcu in meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si FCSB, din cadrul Cupei Romaniei, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, marti 29 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
  •  6 intervenţii providenţiale a avut Andrei Vlad
  • 1,20 a fost cota pentru o victorie FCSB în meciul cu U Cluj

 

ADVERTISEMENT
Tags: