Cele mai citite

Sportul românesc respiră! Loredana Toma, trei medalii de aur într-o singură zi!

Halterofila Loredana Toma a reuşit să cucerească trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Anaheim, la 14 ani de la ultimul titlu obţinut de români, cel al lui Valeriu Calancea...!
02.12.2017 | 18:58
Sportul românesc respiră! Loredana Toma, trei medalii de aur într-o singură zi!

După o ediţie a Jocurilor Olimpice dezamăgitoare, sportul românesc dă semne de revenire, obţinând performanţe de vârf. Canotoarele, fetele de la tenis de masă, gimnaştii au demonstrat în 2017 că încă mai putem spera la medalii la competiţiile importante.

Dar, anul nu s-a încheiat, şi o altă sportivă dintr-o ramură olimpică a făcut furori sâmbătă după-amiază. Este vorba despre halterofila Loredana Toma, care a cucerit trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California).

Ultima medalie înaintea celor cucerite de Loredana Toma, acum 6 ani

Trecuseră aproape 6 ani de când românii nu mai urcaseră pe podium la Mondialele de haltere, atunci Roxana Cocoş câştigând bronzul la stilul aruncat. Cât despre ultimul titlu mondial cucerit, trebuie să ne întoarcem mai mult în timp, până la triumful la total al lui Valeriu Calancea, la ediţia din 2003.

Toma s-a impus la stilul smuls, cu 109 kg, la aruncat a fost prima, cu 128 kg, iar la total a urcat pe prima treaptă a podiumului, cu 237 kg, devansându-le pe comumbiencele Lina Marcela Rivas Ordonez, cu 225 kg, şi Mercedes Isabel Perez Tigrero, 225 kg!!!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri