Fotbal international

Halucinant! Câți bani câștigă Andries Noppert, portarul cu misiunea de a-l opri pe Leo Messi, comparativ cu starul argentinian

Andries Noppert, portarul Olandei, are misiunea de a-l opri pe Lionel Messi, principala armă a Argentinei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.
08.12.2022 | 17:50
Halucinant Cati bani castiga Andries Noppert portarul cu misiunea de al opri pe Leo Messi comparativ cu starul argentinian
Andries Noppert este cel mai prost plătit jucători din naționala Olandei. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Andries Noppert, surpriza lui Louis van Gaal din poarta Olandei, este în fața celui mai dificil test de la Cupa Mondială din Qatar. Portarul lui Heerenveen îl va avea în față pe Lionel Messi, iar diferența este uluitoare încă din privința salariului. Noppert câștigă într-un an, cât Lionel Messi încasează în ceva mai mult de o zi.

Câți bani încasează Andries Noppert, portarul Olandei care are misiunea de a-l opri pe Lionel Messi

Andries Noppert care se află la primele meciuri pentru „Portocala Mecanică” are cel mai mic salariu dintre jucătorii selecționatei lui Louis van Gaal. Mai mult decât atât, în comparație cu Lionel Messi, portarul lui Heerenveen câștigă de 315 ori mai puțin.

ADVERTISEMENT

Salariul goalkeeper-ului în vârstă de 28 de ani este de 130.000 de euro pe an, în timp ce Lionel Messi încasează 41 de milioane de euro pe sezon. Portarul olandez, prezent la prima sa Cupă Mondială, a făcut precizări despre salariul său chiar în această săptămână.

„Sunt cel mai prost plătit jucător din naționala Olandei? Da, 100%. Mi se pare destul de logic”, a declarat Andries Noppert, citat de Globo.

ADVERTISEMENT

Andries Noppert, „rezervă eternă” înainte să „explodeze” la Heerenveen

Nu doar salariul este cel care îl clasează pe Andries Noppert pe ultimele poziții. Portarul olandez a fost catalogat „rezervă eternă” până la începutul anului trecut când s-a transferat la Go Ahead Eagles. Până în ianuarie 2021, Andries Noppert adunase doar 16 apariții pentru echipa de club în perioada 2013/2014-2020/2021.

În tot acest timp, Lionel Messi aduna 399 de apariții pentru Barcelona. Ajuns la Heerenveen, Andries Noppert are 14 apariții în stagiunea actuală și este titularul de drept în lotul clubului olandez.

ADVERTISEMENT

Andries Noppert este la a doua sa convocare în lotul naționalei Olandei, iar decizia lui Louis van Gaal de a-l titulariza între buturile porții „Portocalei Mecanice” a ridicat mai multe semne de întrebare. Andries Noppert a fost titular în toate cele patru partide disputate de Olanda la Campionatul Mondial și a încasat două goluri cu Ecuador și SUA.

  • 2 milioane de euro este cota de piață a lui Andries Noppert, conform Transfermarkt. 

Andries Noppert a fost aproape să se lase de fotbal

Rămas fără echipă în vara anului 2020, Andries Noppert a fost aproape să agațe ghetele în cui. Familia făcea presiuni asupra portarului pentru a se retrage din fotbal și a urma cariera de polițist.

ADVERTISEMENT

Titularul dintre buturile Olandei nu s-a dat bătut, iar după o jumătate de an de inactivitate a semnat cu Go Ahead Eagles cu care a reușit să se salveze de la retrogradare și pentru care a adunat 20 de apariții.

Ajuns în vară la Heerenveen liber de contract, Andries Noppert a renăscut și a intrat în vizorul lui Louis van Gaal pentru Cupa Mondială. Portarul olandez fusese convocat în premieră în luna septembrie pentru meciurile din Nations League, însă a debutat pentru „Portocala Mecanică” la Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT