Sport

Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei. Mercedes a reușit dubla. Galerie Foto

13.05.2018 | 19:37
Hamilton a castigat Marele Premiu al Spaniei Mercedes a reusit dubla Galerie Foto

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei, reușind a doua victorie consecutivă în actualul sezon de Formula 1. Mercedes a reușit dubla în Spania, după ce coechipierul lui Hamilton, Valtteri Bottas, a încheiat cursa pe locul 2. Podiumul a fost completat de Max Verstappen de la Red Bull. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO

Britanicul a pornit din pole position și a profitat de un accident care s-a produs chiar în primul tur al cursei.  Grosjean nu a mai putut controla monopostul pe care îl pilotează și a ieșit de pe pistă, acroșându-i pe Hulkenberg și pe Gasly. Safety car-ul a intrat pe pistă și a ieșit abia în turul 7. A fost momentul în care Hamilton a apăsat accelerația și în scurt timp a luat un avans de 4 secunde față de principalul urmăritor, Vettel. Pilotul de la Mercedes a făcut o cursă perfectă și a terminat pe prima poziție.

Mercedes a făcut dubla în Marele Premiu al Spaniei. Coechipierul lui Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, a terminat cursa pe locul 2, cu 20 de secunde în spatele liderului. Max Verstappen de la Red Bull a ieșit pe 3, la 26 de secunde în spatele lui Hamilton.

Ferrari a dezamăgit la Marele Premiu al Spaniei

Dezamăgirea de la Marele Premiu al Spaniei a fost Ferrari. Vettel a terminat pe locul 4, în timp ce coechipierul său, Kimi Raikkonen, a abandonat în turul 26 din cauza unor probleme tehnice. În clasamentul general al piloților conduce Hamilton, cu 95 de puncte. Este urmat de Vettel (78 de puncte) și Bottas (58 de puncte). Pe primul loc la constructori se află Mercedes, cu 153 de puncte. Pe poziția secundă este Ferrari (126 de puncte). Podiumul este completat de Red Bull (80 de puncte).