Sport

Hamilton a scăpat doar cu avertisment! Rămâne cu victoria de la Hockenheim

23.07.2018 | 10:23
Hamilton a scapat doar cu avertisment Ramane cu victoria de la Hockenheim
ADVERTISEMENT

Pilotul britanic Lewis Hamilton a scăpat doar cu un avertisment din partea comisarilor FIA, după ce a trecut cu monopostul său Mercedes peste linia continuă ce separă intrarea la boxe de pistă, astfel că îşi păstrează victoria în Marele Premiu al Germaniei.

În turul 53, într-un moment în care cursa era neutralizată cu safety car după abandonul germanului Sebastian Vettel de la Ferrari, Hamilton a fost chemat la boxe pentru un schimb de pneuri. Pentru că zona standurilor Mercedes era ocupată de coechipierul britanicului, finlandezul Valtteri Bottas, al cărui schimb a întârziat pentru că mecanicii nu erau pregătiţi cu cauciucurile potrivite, inginerii echipei germane i-au cerut în ultimul moment lui Hamilton să rămână pe pistă.

ADVERTISEMENT
Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a scăpat doar cu un avertisment la Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei
Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a scăpat doar cu un avertisment la Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei

Hamilton a scăpat doar cu avertisment pentru că nu a pus în pericol securitatea altor concurenţi

Însă cvadruplul campion mondial apucase să intre pe breteaua care duce la boxe. După ce i s-a transmis să rămână pe pistă, Hamilton a trecut peste linia continuă, care delimitează breteaua şi peste o zonă cu iarbă, pentru a reveni pe circuit.

Conform news.ro, o asemenea încălcare a regulamentului se sancţionează de obicei cu minimum cinci secunde de penalizare. Însă comisarii FIA au precizat că au decis doar un avertisment pentru Hamilton, deoarece incidentul s-a petrecut sub safty car şi nu a pus în pericol securitatea altor concurenţi.

Plecat de pe locul 14 al grilei de start, Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Germaniei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, cursă desfăşurată duminică, pe circuitul de la Hockenheim.

ADVERTISEMENT