Interviu de EXCEPŢIE cu Hamilton! Lewis e SPERIAT de noul sezon de Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton a acordat un interviu celor de la ”F1 Racing” în care a prefaţat noul sezon al Formulei 1 care va fi complet diferit faţă de cel precedent. Pilotul de la Mercedes...
13.03.2014 | 16:21
Interviu de EXCEPTIE cu Hamilton Lewis e SPERIAT de noul sezon de Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton a acordat un interviu celor de la ”F1 Racing” în care a prefaţat noul sezon al Formulei 1 care va fi complet diferit faţă de cel precedent. Pilotul de la Mercedes este principalul favorit la cîştigarea titlului de campion mondial. Conform bookmakerilor, britanicul are cotă 3,50, spre deosebire de campionul en-titre, Sebastin Vettel, care este cotat cu 3,75.

Mercedes

”Toţi piloţii din Formula 1 s-au pus pe SLĂBIT”

Cum te simţi? Ce fel de iarnă ai avut?
– Bine. Iarna a fost impresionantă.
Unde ai fost?
– Colorado. Am fost în munţi pentru vreo două luni. M-am antrenat în speranţa să mai slăbesc. Toţi piloţii din F1 au făcut acelaşi lucru. A petrecut mult timp în preajma familiei.
Să slăbeşti?
– Îndotdeauna am fost slăbuţ. Dar anul trecut am avut loc să mă îngraş puţin şi să mai pun nişte muschi pe mine. Am pus vreo 4 kilograme.

hamilton2

”Cineva a murit într-o avalanşă chiar de ziua mea”

Din punct de vedere tehnic, avînd în vedere amplasamentul tău în maşină, inginerii ţi-au permis să te îngraşi?
– Da. Michael Schumacher (cel pe care Hamilton l-a înlocuit în 2013 la Mercedes) era mai greu ca mine şi trebuia să ajung la greutatea lui pentru a nu mai schimba maşina. Am pus greutat, iar acum trebuie să slăbesc pentru a intra în noua maşină.
Ai schiat? Te întreb pentru că toţi îl avem pe Michael Schumacher în gînd…
– Huh!
Unde erai cînd ai auzit de accidentul său?
– Am fost în Colorado, dar am auzit abia cînd m-am trezit, dimineaţa următoare.
A fost o iarnă ciudată. Accidentul lui Schumacher… Tatăl lui Button a murit…
– A fost cîteva luni foarte interesante. Am auzit depre multe decese… Mandela, tatăl lui Button. Au fost multe accidente şi pe muntele unde am fost eu… Cineva a murit într-o avalanşă chiar de ziua mea. Nu mi-a venit să cred că se întîmplă în zona aia. Apoi am aflat că anual mor 20 de persoane în Alpi.

”Nu avem aderenţă, maşina e IMPREVIZIBILĂ”

Cum va fi 2014? Sînt noi reguli. Piloţi vor trebui să menajeze maşina să gestioneze carburantul.
– Cînd am vorbit cu inginerii, aceştia mi-au spus că va fi cel mai angrenant şi greu sezon din cariera mea. Cred că va fi aşa de greu pentru fiecare pilot din F1. Este foarte greu de controlat maşina, derapează foarte mult. Are prea multă putere şi inclusiv pînă în viteza a 5-a roţile se învîrt prea repede şi nu avem aderenţă. E foarte dificil de condus maşina, vor fi multe accidente anul ăsta!

”Mă gîndes doar să conduc mai bine decît am condus vreodată”

În 2014 contează mai mult pilotul decît maşina. Noile reglementări fac talentul piloţilor şi îndemărarea lor să fie principalul factor în cîştiarea unui titlu mondial…
– Chiar nu ştim ce se va întîmpla. Va fi un sezon imprevizibil. Sper să ajungem într-un moment în care să facem diferenţa.
Fernando Alonso?
– Nu mă gîndesc la ce vor face adversarii mei. Mă gîndes doar să conduc mai bine decît am condus vreodată.

Tags: