Sport

Lewis Hamilton rupe tăcerea după două luni de absență. Primul mesaj după controversata ”finală” a F1 din decembrie

Lewis Hamilton a făcut prima sa declarație după două luni de tăcere. Nu face o referință explicită la Formula 1, dar afirmația sa, ”m-am întors”, poate să fie un teaser înaintea lansării oficiale a monopostului Mercedes.
05.02.2022 | 21:48
Lewis Hamilton rupe tacerea dupa doua luni de absenta Primul mesaj dupa controversata finala a F1 din decembrie
ADVERTISEMENT

Abu Dhabi, 12 decembrie 2021, reprezintă ultima apariție publică a lui Lewis Hamilton. De-atunci, tăcere absolută. Nu a răspuns solicitărilor media. Și nici nu a oferit informații fanilor pe Twitter.

De altfel, ultima sa postare, înaintea celei de astăzi, datează din preziua controversatei curse care a decis titlul mondial. Nu este de mirare că s-a vorbit intens despre retragerea sa. Acum însă le dă speranțe fanilor.

ADVERTISEMENT

”Am fost plecat. Acum m-am întors”, a scris Lewis pe Twitter

Așadar, astăzi s-a pus punct unei perioade de 55 de zile de tăcere pe conturile sale de pe rețelele de socializare. Cauzate, evident, de modul în care s-a decis titlul mondial în sezonul trecut.

Mai precis, Lewis a postat o fotografie cu Marele Canion în fundal. Și a scris, după cum puteți vedea mai jos, ”Am fost plecat. Acum m-am întors”.

ADVERTISEMENT

Sigur, nu există nicio referire la lumea curselor. Dar acel ”Now I’m back”, trebuie să acceptați, nu poate să fie întîmplător, și pare să fie tocmai o referire la zvonurile din ultimele săptămâni.

Cu atât mai mult cu cât vine cu mai puțin de două săptămâni înaintea de lansarea monopostului Mercedes. Moment care, desigur, reprezintă punctul de start al noii stagiuni.

ADVERTISEMENT

Una pe care echipa o va aborda și cu un nou partener pentru Lewis. Este vorba despre George Russell. Un pilot extrem de talentat și, probabil, un secondant mai eficient în duelul cu Verstappen și Red Bull.

Cursa de la Abu Dhabi este încă investigată

Ieșirea publică a lui Lewis Hamilton poate însemna și un alt lucru. Și anume că el și echipa sa sunt mulțumiți de faptul că noua conducere a FIA a decis să investigheze cursa de la Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

Decizia finală a acestei anchete urmează să fie dată, așa cum v-a anunțat FANATIK, pe 18 martie. Comisia este condusă de Peter Bayer, Secretarul General Motorsport al FIA. Iar noul președinte al FIA, Mohammed Ben Sulayem, a declarat că va superviza derularea sa.

Iar acea senzație de mulțumire despre care vorbeam nu trebuie să fie neapărat indusă de schimbarea ierarhiei. Pentru că Hamilton și Mercedes au fost profund dezamăgiți de o mulțime de aspecte.

Și vorbim aici atât despre modul în care directorul de curse Michael Masi a gestionat momentele critice din timpul sezonului. Dar și despre faptul că a existat o lipsă de predictibilitate în ceea ce privește regulamentul tehnic. Care i-a pus pe cei de la Mercedes și pe Hamilton în situația să plece cu handicap în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT