News

Hamza Bin Laden a fost ucis într-un atac aerian. Fiul lui Osama Bin Laden amenințase recent Statele Unite

01.08.2019 | 19:09
Hamza Bin Laden a fost ucis intrun atac aerian Fiul lui Osama Bin Laden amenintase recent Statele Unite

Hamza Bin Laden, fiul și succesorul omului care era considerat creierul grupării teroriste Al-Qaida, Osama Bin Laden, a fost ucis în urma unui atac aerian. Cel puțin așa susțin surse diplomatice din Statele Unite ale Americii, care nu au dorit, însî, să ofere detalii în legătură cu locul și data la care a avut loc asasinatul. Chestionat pe marginea acestui subiect, președintele Donald Trump a evitat să ofere un punct de vedere oficial.

Fiul lui Bin Laden a fost ucis. Reacția lui Donald Trump

Nu vreau să comentez”, s-a rezumat să declare omul de la Casa Albă, în fața juranliștilor americani, care i-au oferit asigurări că informația este confirmată din trei surse credibile, ce au dorit, însă, să-și păstreze anonimatul. Fiul preferat al teroristului care a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume în urmă cu câțiva ani, Hamza bin Laden era considerat  succesorul desemnat al lui Osama Bin Laden, fondatorul și liderul rețelei care a revendicat celebrul atentat din septembrie 2001.

Cei trei responsabili americani susțin că tânărul în vârstă de 30 de ani s-a stins din viață, ca urmare a unui puternic atac aerian. În momentul de față nu există, însă, informații oficiale care să confirme o astfel de teorie, motiv pentru care SUA evită să se pronunțe în această privință. Recent, Hamza a transmis SUA un mesaj de amenințare în care afirma că Al-Qaida va lovi din nou peste Ocean.

Recent, fiul lui Osama Bin Laden a amenințat SUA cu alte atacuri teroriste. Sursa foto: antena3.ro
Recent, fiul lui Osama Bin Laden a amenințat SUA cu alte atacuri teroriste. Sursa foto: antena3.ro

SUA oferise o recompensă pentru găsirea lui Hamza Bin Laden

Este știut faptul că Hamza Bin Laden a reprezentat una dintre principalele preocupări ale Washington-ului, oficialii de la Casa Albă anunând chiar și acordarea unei recompense de aproximativ un milion de dolari în schimbul informațiilor care să ajute la găsirea fiului liderului rețelei Al Qaida

În 2018, fiul preferat al lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, omul care a coordonat întregul atac terorist din 11 septembrie, soldat cu prăbușirea celebrelor turnuri gemene World Trade Center. Arhivele liderului jihadist, confiscate în timpul operațiunii care a dus la uciderea sa in Pakistan si dezvaluite la sfarsitul lui 2017 de CIA, conțin o înregistrare video cu nunta fiului său Hamza, care părea să se afle în Iran. Sunt primele imagini cu Hamza la o vârstă adultă pe care le-au obținut serviciile de informații occidentale.