Sport

Cazul handbalistei lesbiene Alina Dobrin a zguduit sportul românesc

07.10.2018 | 19:30
Handbalista Alina Dobrin a fost acuzată că e lesbiană

Alina Dobrin este cunoscută fanilor sportului românesc pentru performanțele reușite alături de naționala României de handbal feminin la sfârșitul anilor ’90 și la începutul anilor 2000, când a participat pentru tricolore la cinci campionate mondiale, două europene și Olimpiada de la Sydney, din 2000. Dobrin este componenta naționalei care a luat locul 4 la Mondialele din 1999. Cu toate acestea, ea a revenit în atenția publicului larg în urma scandalului cu soțul său, cel care a acuzat-o că ar fi lesbiană.

În 2013 soțul Alinei Dobrin, fostul boxer profesionist Robert Păcuraru, a intentat o acțiune de divorț pe numele handabalistei, în perioada în care aceasta încă mai practica sportul la nivel înalt, în cadrul echipei CSM București. Atunci, Păcuraru a acuzat-o pe nevasta sa de faptul că este lesbiană, lucru ce i-a fost comunicat chiar de fiul celor doi, David. Puștiul ar fi asistat la mai multe scene romantice între mama sa și presupusa amantă și i-ar fi povestit tatălui despre aceste întâmplări, cel care nu a stat pe gânduri și a depus cererea de divorț.

Soțul Alinei Dobrin știa că handbalista este bisexuală

Se pare că boxeurul știa că Alinei Dobrin îi plac și femeile, încă dinainte să se căsătorească. Alina ar fi avut o relație intimă și cu o jucătoare din Spania: „S-au cunoscut în timpul unui turneu final, la care Dobrin participa cu naţionala României şi apoi s-au vizitat de mai multe ori. Monserrat parcă o chema, dezvăluiau atunci cunoștințele handbalistei. Relaţia dintre cele două s-a terminat după ce Alina s-a căsătorit şi a născut.

Amanta despre care se spune că era vorba este colega Alinei, handbalista Cristina Niculae. Soacra sportivei spunea că le-a văzut pe cele două cum se sărută: „Noi stăteam la etajul 2, alături de tot lotul, iar Alina şi Cristina Niculae aveau singure o cameră la etajul 16. Într-una din zile eram pe plajă, mă jucam cu băieţelul. La un moment dat, m-am întors cu faţa spre mare şi atunci le-am văzut în larg pe Alina şi pe Cristina cum se sărutau, exact cum face un băiat cu o fată, cu pasiune, prelungit”.

În cele din urmă, după două luni de scandal, Alina Dobrin a câștigat custodia copilului.