Handball Planet: Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2016

Cristina Neagu a fost votată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2016, în ancheta realizată de portalul de profil Handball Planet. Românca, jucătoarea celor de la Buducnost Podgorica, a acumulat 64 de puncte şi astfel a reuşit să îşi apere titlul pe care îl cucerise şi în 2015.

Heidi Loke (Gyor), 62 puncte, şi Nora Mork (Gyor), 61 puncte, ambele norvegience, au fost clasate pe locurile doi şi trei, în spatele româncei.  Oana Manea a prins şi ea un loc ca pivot în "cea mai bună echipă" realizată de specialiştii Handball Planet.

Suedeza Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, a fost desemnată cel mai bun centru, cu 43 puncte, unul mai mult decît olandeza Nycke Groot (Gyor), iar pe locul trei s-a clasat rusoaica Daria Dmitrieva (Lada Togliatti), 20 puncte.

Norvegianca Nora Mork a fost aleasă cel mai bun inter dreapta, cu 61 puncte, urmată de Alexandra Lacrabere (ZRK Vardar Skopje/Franţa), 29 puncte, şi Katarina Bulatovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru), 21 puncte.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea toate rezultatele meciurilor din Liga Campionilor si Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Punctajele au rezultat în urma voturilor acordate de fani pe site-ul Handball-Planet.com, cumulate cu cele ale jurnaliştilor.

Cîştigătoare a Ligii Campionilor, CSM Bucureşti a avut cele mai multe nominalizări, nu mai puţin de şapte, urmată de Gyor, cu şase.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:00
Europa League Viktoria Plzen - FCSB
1 EUR4.6546 lei+0,0049
1 USD3.9306 lei-0,0259
1 XAU163.2736 lei-0,0695