Hotnews

Hans G. Klemm, propus de Barack Obama ca ambasador al SUA în România

Preşedintele american Barack Obama l-a nominalizat, marţi, pe Hans G. Klemm, diplomat de carieră, în funcţia de ambasador în România, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Casei Albe....
Autor: Ionuţ Cataramă | 25.03.2015 | 10:00
Hans G. Klemm, propus de Barack Obama ca ambasador al SUA în România

Preşedintele american Barack Obama l-a nominalizat, marţi, pe Hans G. Klemm, diplomat de carieră, în funcţia de ambasador în România, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Casei Albe. Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est.Hans G. Klemm este diplomat de carieră si consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcţie pe care o deţine din ianuarie 2015. Candidatura sa urmează să fie supusă aprobării Congresului SUA.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Potrivit Departamentului de Stat, Klemm vorbeşte germana şi japoneza, scrie DCNews.ro

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!