Fotbal international

Oficial: Hansi Flick rămâne selecționerul Germaniei și după rușinea suferită la Mondialul din Qatar

Hansi Flick rămâne antrenorul Germaniei după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar. Hotărârea oficială a fost luată de Federația Germană de Fotbal.
07.12.2022 | 21:24
Oficial Hansi Flick ramane selectionerul Germaniei si dupa rusinea suferita la Mondialul din Qatar
Hansi Flick rămâne pe banca Germaniei după umilința trăită de nemți la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
07-12-2022
19:32

Hansi Flick continuă pe banca Germaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială

Eliminarea rușinoasă a Germaniei de la Cupa Mondială nu i-a fost fatală lu Hansi Flick. Federația Germană de Fotbal a anunțat că selecționerul german va rămâne pe banca nemților pentru a se revanșa la Campionatul European din 2024, care se va desfășura în Germania. 

Suntem cu toții convinși că EURO 2024, turneu organizat în țara noastră, va reprezenta o oportunitate grozavă pentru fotbalul german.

Țelul nostru este să avem un adevărat succes sportiv la acest turneu. Avem toată încrederea în Hansi Flick că va reuși să îndeplinească acest obiectiv alături de echipa sa”, a fost anunțul lui Bernd Neuendorf, președintele Federației Germane de Fotbal. 

Fostul antrenor al lui Bayern Munchen, Hansi Flick mai are contract cu naționala Germaniei până în iulie 2024. 

Nemții au condus cu 1-0 și se îndreptau spre o victorie normală, dar niponii nu au depus armele și pe finalul jocului au reușit să întoarcă rezultatul.

Hansi Flick și-a pus la zid vedetele după meciul Germania – Japonia 1-2

La finalul partidei Germania – Japonia, prima din Grupa E de la Cupa Mondială din Qatar, selecționerul Hansi Flick a avut un discurs dur la adresa marilor sale vedete și consideră că înfrângerea a venit pe greșeli personale.

ADVERTISEMENT

”În prima repriză am ratat multe ocazii. Japonia ne-a învins din punct de vedere al eficienței și, prin urmare, a marcat un gol mai mult decât noi. Greșelile individuale pe care le-am făcut nu trebuiau să se întâmple. Știam că Japonia e rapidă în tranziție și ne-au pedepsit.

Niklas Sule trebuia pur și simplu să fie mai atent. Și-a ținut în teren adversarul, s-a retras doi sau trei pași prea mult. Acestea sunt greșeli individuale pentru care a trebuit să plătim astăzi.

ADVERTISEMENT

Am vrut să aducem energie proaspătă. Acestea sunt greșeli individuale pe care nu ar trebui să le facem, dar am făcut-o. ei. De aceea am pierdut! Trebuie să privim înainte. Mai sunt șase puncte de jucat. Vrem să le obținem pe toate și pentru asta ne vom antrena”, a declarat Flick.

Germania, învinsă de doi jucători din Bundesliga

Mijlocașul Ilkay Gundogan a avut o ieșire extrem de dură la adresa colegilor săi după înfrângerea neașteptată în fața Japoniei și crede că meciul s-a pierdut deoarece au cedat prea ușor mingea adversarilor.

ADVERTISEMENT

Germania continuă coşmarul la Campionatul Mondial. Eliminată încă din faza grupelor în 2018, nemţii au debutat cu o înfrângere la turneul final din Qatar, iar presa a reacționat vehement la adresa naționalei lui Hansi Flick.

“Samuraii” au obţinut victoria cu ajutorul golurilor marcate de doi jucători din Bundesliga. Ritsu Doan de la Freiburg şi Takuma Asano de la VfL Bochum au fost eroii niponilor în meciul de pe Khalifa International Stadium.

ADVERTISEMENT

Cu victoria în fața Germaniei, japonezii au scris o premieră în istoria participărilor la Mondiale. Pentru că în precedentele nouă ocazii, pierduseră de șapte ori atunci când aveau deficit la pauză, și izbutiseră doar două remize.

ADVERTISEMENT