Fotbal international

Hansi Flick pleacă de la Bayern Munchen! Ce forță mondială ar putea antrena

27.01.2021 | 16:13
Hansi Flick pleaca de la Bayern Munchen Ce forta mondiala ar putea antrena
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen, deținătoarea Ligii Campionilor, se va despărți de antrenorul Hansi Flick. Tehnicianul ar putea prelua naționala Germaniei.

Eternul secund, Hans-Dieter ”Hansi” Flick face minuni la Bayern Munchen, de când a fost instalat ”principal”, în noiembrie 2019, după demiterea lui Niko Kovac. Odată cu „pensionarea” mentorului Karl-Heinz Rummenigge, antrenorul de 55 de ani pare tot mai tentat de o nouă provocare.

ADVERTISEMENT

Omul care într-un singur an a câștigat Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Liga Campionilor și Supercupa Europei, este pregătit să facă următorul pas în carieră. Cotidianul Bild anunță că Flick ar putea fi viitorul selecționer al Germaniei.

Hansi Flick pleacă de la Bayern Munchen! Din ligile inferioare, direct la națională

Hansi Flick și-a început cariera de antrenor în 1996 și vreme de un deceniu a activat la echipe obscure, din ligile inferioare ale Germaniei. În 2006, a fost numit, pentru scut timp, antrenor secund al lui Lothar Matthaus, la Red Bull Salzburg, în același an devenind secundul lui Joachim Low la naționala Germaniei.

ADVERTISEMENT

Cu „panzerele”, a câștigat Cupa Mondială în 2014 și a jucat o finală de Campionat European în 2008. Din 1 iulie 2019, a fost secundul lui Niko Kovac la Bayern, până la demiterea acestuia, în noiembrie 2019.

Inițial, Hansi Flick a fost numit antrenor interimar, însă rezultatele au fost de partea lui și, având susținerea totală a lui Karl-Heinz Rummenigge, a fost confirmat în funcție în aprilie 2020, când a semnat cu Bayern Munchen un contract valabil până în 2023.

ADVERTISEMENT

Înlocuitorul perfect pentru Joachim Low

Sursa citată amintește de cei opt ani petrecuți de Flick pe banca naționalei Germaniei, ca secund al lui Joachim Low și îl consideră înlocuitorul ideal pentru selecționerul ultimilor 15 ani.

Bild menționează că principalul motiv al despărțirii de Bayern Munchen este iminenta retragere al președintelui Consiliului de Administrație al clubului, Karl-Heinz Rumennigge, dar și relația tensionată pe care Flick  oare cu directorul sportiv Hasan Salihamidzic.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Hans-Dieter Flick a fost desemnat ”Antrenorul anului” în Germania.