Cele mai citite

HAOS în Brazilia cu două săptămîni înainte de mondial

Protestele se înmulţesc în Brazilia cu două săptămîni rămase pînă la debutul turneul final. Manifestanţii au ieşit din nou pe străzi în 7 oraşe din ţară şi şi-au exprimat...
29.05.2014 | 13:39
ADVERTISEMENT

Protestele se înmulţesc în Brazilia cu două săptămîni rămase pînă la debutul turneul final. Manifestanţii au ieşit din nou pe străzi în 7 oraşe din ţară şi şi-au exprimat nemulţumirile faţă de organizarea Campionatului Mondial. 5 dintre oraşe vor organiza meciuri la campionatul mondial: Rio de Janeiro, Salvador, Brasilia, Sao Paulo and Belo Horizonte.

Cea mai gravă situaţie este în Salvador. Oraşul este de 3 zile scena protestelor şi a haosului, mai ales că transportul public este blocat din cauza grevei şoferilor care cer măriri de salarii. Miercuri, niciun autobuz nu a circulat pe străzile din Salvador, paralizînd transportul în comun, mai ales că în oraş există 2,8 milioane care sînt dependenţi de transportul public.

violent-crowd_1933519a

Cele mai şocante evenimente din ultimele zile au avut loc în capitala Brasilia, unde un grup de 2500 de oameni costumaţi în haine tradiţional indiene s-au luptat cu 700 de forţe de ordine călare care au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, în timp ce “indienii” au folosit arcuri cu săgeţi. Unul dintre poliţişti a fost rănit de o săgeată şi a fost transportat la spital, în timp ce 6 protestatari au fost răniţi de gloanţele de cauciuc. 

ADVERTISEMENT

2013-03-22T164350Z_668297784_GM1E93N01WB01_RTRMADP_3_BRAZIL

 

brazil

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri