Sport

Haos cu salariile la Dinamo. Unii jucători au fost plătiți pe martie, iar alții nu au luat banii de cinci luni! Exclusiv

Jucătorii lui Dinamo au probleme cu salariile. Dacă o parte dintre ei au fost plătiți chiar și pe luna martie, sunt jucători care nu au mai luat banii din decembrie.
25.05.2021 | 20:57
Haos cu salariile la Dinamo Unii jucatori au fost platiti pe martie iar altii nu au luat banii de cinci luni Exclusiv
Haos cu salariile la Dinamo. Unii jucatori au fost platiti pe martie, iar altii nu au luat banii de cinci luni! Exclusiv
ADVERTISEMENT

Problemele financiare sunt departe de a fi rezolvate la Dinamo, iar suporterii din programul DDB au bătăi mari de cap cu salariile jucătorilor, angajaților și rata lunară ANAF, obligatorie pentru păstrarea bazei de la Săftica.

De altfel, salariile a trei jucători le dau frisoane fanilor-acționari, care ar trebui să scoată anual din buzunar nu mai puțin de 600.000 de euro pentru a păstra cei mai buni jucători din lotul lui Dusan Uhrin.

ADVERTISEMENT

Probleme cu salariile la Dinamo. Unii jucători cu salariile pe martie plătite, iar alții fără bani din decembrie

FANATIK a aflat că există noi probleme cu salariile la Dinamo, deși suporterii din programul DDB au anunțat că au plătit salariile pe luna martie. Într-un comunicat publicat pe 19 mai, înainte de ultimul meci cu Chindia Târgoviște, PCH anunța că salariile pentru toți jucătorii au fost plătite până în luna martie: „Mulțumită vouă, am adus toți jucătorii cu salariile la luna martie, însă avem rată de plătit la ANAF și suma restantă pentru licență, cu scadența care se apropie!”, au spus suporterii. Se pare că acest lucru s-a întâmplat, dar doar pentru o parte dintre jucătorii lui Dusan Uhrin Jr.

Marea majoritate a „câinilor” au achitate salariile până în luna februarie. Însă sunt patru-cinci fotbaliști care nu au mai primit niciun salariu din luna decembrie, adică de aproape cinci luni de zile, ceea ce a stârnit nemulțumirea în vestiarul alb-roșilor: „DDB-ul a plătit pe cine a vrut!”, au spus persoane din cadrul clubului.

ADVERTISEMENT

Singurii bani care au intrat recent în conturile jucătorilor sunt primele promise pentru victorii începând cu meciul cu Voluntari. Suporterii din programul DDB au anunțat după victoria cu Poli Iași că fotbaliștii lui Dinamo vor juca pe prime de 15.000 de euro în finalul sezonului, ceea ce a fost un stimulent excelent pentru echipă, care a reușit cinci victorii consecutive în campionat. Însă o parte din acești bani au fost împărțiți de jucători cu angajații de la stadion și de la Săftica, care nu își mai primiseră de câteva luni salariile.

Florin Bejan acuză în FANATIK: „Sunt neplătit din decembrie. Îmi depun memoriu”

Aceste informații au fost confirmate chiar de către Florin Bejan, care a devenit jucător liber de contract după despărțirea de Dinamo: „Doar câțiva jucători au fost plătiți pe luna martie, nu toți. Eu nu am mai luat salariul din decembrie. Doar în ultimul timp am mai luat niște prime, începând cu meciurile cu Iași și Voluntari. Cred că mai sunt patru-cinci jucători în situația mea. Cred că în perioada următoare îmi voi depune memoriu”, a spus fundașul central într-un interviu pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Florin Bejan, e foarte posibil ca și ceilalți jucători ai „câinilor” care se află în această situație să depună memoriu pentru a-și primi restanțele financiare și a deveni jucători liberi: „Cel mai probabil vor face același lucru și colegii mei”, a mai avertizat jucătorul pe cei din conducerea clubului și a DDB-ului.

O astfel de decizie nu ar fi o problemă, mai ales că alți doi jucători ai lui Dinamo au recurs deja la acest gest și se judecă de aproape jumătate de an. Este vorba de Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu, în timp ce Aleksander Mitrovic și-a reziliat contractul cu Dinamo, așa cum a declarat în FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae anunță noua strategie a lui Dinamo: „Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună!”

Directorul sportiv al lui Dinamo, Mario Nicolae, vrea să schimbe foaia la Dinamo și nu are de gând să mai aducă jucători cu CV și nume, care cer salarii mari, ci va coborî mult plafonul salarial, iar jucătorii vor juca pe prime de obiectiv: „Nu mai merge să lucrăm cu bugete virtuale! Tot ce se face în România se face virtual, de aceea e haosul ăsta la foarte multe cluburi. Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Deviza lui Dinamo trebuie să fie «sinceritate, transparență și realitate». Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume. Trebuie să aduci jucători care înțeleg prin ce situație trece Dinamo și să atragi sponsori”, a spus Mario Nicolae, conform GSP.

Peluza Cătălin Hîldan anunța în cadrul unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook că DDB-ul va achita restanțe salarile pe două-trei luni: „Echipa și-a făcut treaba și vom continua să ne-o facem și noi! Dincolo de obligația de a onora contractele, trebuie să răsplătim atitudinea și munca lor! O VOM FACE! DDB a fost, este și va fi mereu un partener de încredere! Suporterii lui Dinamo își vor face mereu datoria față de club! Cel târziu marți, în ziua semifinalei, ne dorim ca un salariu restant să le fie virat în conturi”, precizau ultrașii pe 9 mai.

Și asta nu este singura problemă. FANATIK a aflat că nu mai puțin de zece jucători își vor încheia contractul în această vară și au șanse mari să nu mai continue în Ștefan cel Mare: „Asta da, așa e. Se vor închide contractele. Sau cu unii o să mai negociem, o să mai discutăm. Deocamdată nu s-au purtat discuții cu niciun jucător pentru prelungirea contractelor care expiră”, a spus Constantin Eftimescu pentru site-ul nostru.

 „E ceva normal să ne primim salariile. Știu că sunt mulți care rămân liber de contract și din câte știu, alți câțiva jucători au oferte să plece în altă parte. Eu acum am aflat din presă că Dinamo are un plafon salarial de 5.000 de euro și cred că ar fi foarte greu să țină jucătorii cu experiență care sunt la echipă, precum Anton, Nemec sau Fabbrini. Va fi foarte greu să îi mai țină dacă ei au acest buget fix, pentru că sunt destui jucători care au salariu peste această sumă. Sincer, eu nu cred că aș accepta un astfel de salariu.” – Florin Bejan

  • 10 jucători își încheie contractul cu Dinamo
  • 636.000 de euro pe an însumează salariile lui Anton, Nemec și Fabbrini
  • 5 luni au trecut de la ultimul salariu încasat de o parte dintre „câini”
  • 35.000-40.000 de euro are de primit Florin Bejan
ADVERTISEMENT