Fotbal international

Haos cu VAR în Borussia Dortmund – Sevilla! Trei decizii la o singură fază, cu Haaland în rol principal

10.03.2021 | 00:20
Haos cu VAR in Borussia Dortmund  Sevilla Trei decizii la o singura faza cu Haaland in rol principal
ADVERTISEMENT

Tehnologia VAR a ieșit din nou în evidență, în returul dintre Borussia Dortmund – Sevilla, din Liga Campionilor. Preț de câteva minute nimeni nu a înțeles ce se întâmplă.

În minutul 47, Erling Haaland a cerut lovitură de la 11 metri, dar centralul Cuneyt Cakir a lăsat jocul să continue considerând că norvegianul a forțat căderea în suprafața de pedeapsă. În minutul 48, același Haaland ducea scorul la 2-0, după o pătrundere în forță în careul advers.

ADVERTISEMENT

În drumul lui spre gol, nordicul și-a doborât un adversar, dar nici de această dată Cuneyt Cakir nu a văzut nimic neregulamentar. Centralul din Turcia a validat reușita golgheterului din Liga Campionilor. Acela a fost momentul care a declanșat haosul pe teren.

Haos cu VAR în Borussia Dortmund – Sevilla. Gol anulat și penalty repetat

Erling Haaland nu a apucat să se bucure prea mult pentru cea de a doua reușită. Cakir a fost sesizat de colegii din camera VAR, a oprit jocul și a luat primele două decizii cel puțin ciudate.

ADVERTISEMENT

A anulat reușita norvegianului, dar a dictat lovitură de pedeapsă pentru Dortmund, pentru faza anterioare în care chiar Haaland ceruse penalty.

Haaland a executat, a ratat, jocul a continuat, până când Cakir a fost chemat din nou să revadă momentul execuției norvegianului. Pentru că portarul Sevillei nu avea nici un picior pe linia porții a dictat repetarea loviturii de pedeapsă. A doua oară Haaland nu a mai ratat.

ADVERTISEMENT

A patra ”dublă” consecutivă pentru ”Tunetul Nordului”

Cu cele două goluri marcate în victoria cu 2-1, în fața Sevillei, Erling Haaland a bifat a patra ”dublă” în ultimele patru meciuri disputate în tricoul lui Dortmund în Liga Campionilor.

Și în meciul tur nordicul a fost MVP-ul întâlnirii, iar în ultimele două partide din faza grupelor a înscris câte două goluri în fiecare manșă contra belgienilor de la Club Brugge.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 20 de ani, norvegianul are o medie incredibilă de goluri. În Bundesliga, spre exemplu, are 19 meciuri disputate și tot atâtea reușite.

ADVERTISEMENT