News

Haos în București. Incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 a trecut de 16 la mie

Haos în București acolo unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 16 la mie
16.10.2021 | 11:26
Haos in Bucuresti Incidenta cumulata a cazurilor de Covid19 a trecut de 16 la mie
ADVERTISEMENT

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut în prima zi a acestui weekend de 16 la mie în Capitală. Informația a venit de la Direcția de Sănătate Publică Bucureşti.

Vă readucem aminte că în urmă cu doar 24 de ore, incindeța a fost 15,83 la mie.

Haos în Capitală

Cu toate acestea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu a validat propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

INSP a solicitat carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. În cele din urmă a fost dispusă intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, analizarea situaţiei epidemiologice din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi propunerea de noi măsuri.

De asemenea, autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful DSU a emis încă de la începutul săptămânii patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei.

Vorbim despre posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune, dar și dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Totodată au fost amânate probele practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

E o situație tensionată și în secţia de ATI COVID a Spitalului Colţea. Aici sunt internaţi în acest moment 10 pacienţi, cu doi peste capacitatea COVID pe care o are unitatea sanitară.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, pacienţii continuă să vină. Medicii solicită deschiderea secţiei situată la etajul 2 acolo unde există 16 paturi cu oxigen în care ar putea fi trataţi pacienţii.

Conducerea spitalului a trimis un dosar cu documente către DSP Bucureşti în vederea deschiderii acestor paturi pentru pacienţi încă de acum zece zile.

ADVERTISEMENT
Tags: