Fotbal international

Haos în fotbalul spaniol! Liga profesionistă atacă federaţia pe regula celor trei jucători extracomunitari

12.08.2018 | 19:41
Haos in fotbalul spaniol Liga profesionista ataca federatia pe regula celor trei jucatori extracomunitari

Supercupa Spaniei, FC Barcelona – FC Sevilla, provoacă un adevărat haos în fotbalul spaniol. Meciul care deschide noul sezon în Spania determină Liga profesionistă să atace federaţia pe tema utilizării numărului maxim de 3 jucători extracomunitari admis de regulamente.

Cu 24 de ore înaintea partidei care se va desfăşura, în premieră în afara graniţelor, la Tanger, în Maroc, federaţia a dat un comunicat care a stârnit, deopotrivă, iritarea celor de la FC Sevilla cât şi a Ligii profesioniste. În comunicat se precizează că pentru Supercupă nu va fi valabilă regula a maxim trei jucători extracomunitari într-o echipă, ceea ce avantajează pe FC Barcelona.

Liga profesionistă atacă federaţia spaniolă. Sevilla face şi ea contestaţie

Catalanii au în lot patru jucători extracomunitari la acest moment, brazilianul Philippe Coutinho fiind în curs pentru obţinerea unui paşaport de jucător comunitar, dar încă acest lucru nu a fost realizat. Ceea ce înseamnă că este considerat tot extracomunitar, iar alături de el figureaz compatrioţii Malcom şi Arthur, precum şi chilianul Arturo Vidal.

FC Sevilla a anunţat deja, oficial, faptul că va trimite un document atât Ligii, cât şi federaţiei, prin care îşi exprimă deazacordul pentru nerespectarea regulamentului, care la punctul 4 spune clar că nici o echipă din primele două divizii nu are dreptul decât la maxim trei jucători extracomunitari în toate competiţiile interne, respectiv doi pentru Segunda Division.

Cum se apără federaţia de acuzaţii

Federaţia se apără, susţinând că aceste reguli sunt valabile pentru toate competiţiile desfăşurate pe teritoriul Spaniei, dar cum această ediţie a Supercupei nu se va mai juca în două manşe, tur-retur, ci într-un singur meci şi, în premieră, pe un stadion din afara ţării, acest regulament nu mai poate fi aplicat, prin urmare ambele echipe pot trimite pe teren câţi jucători extracomunitari doresc.

Liga profesionistă atacă federația spaniolă. Şi brazilianul Arthur e în aceeaşi situaţie, extracomunitar la FC Barcelona
Liga profesionistă atacă federația spaniolă. Şi brazilianul Arthur e în aceeaşi situaţie

FC Barcelona a făcut în această vară o excelentă campanie de achiziţii, faţă de marele rival de la Real Madrid. Catalanii au plătit 41 de milioane lui Bordeaux pentru atacantul brazilian Malcom, furat astfel Romei, apoi au luat chiar de la echipa cu care se confruntă în Supercupă, FC Sevilla, pe fundaşul francez Clement Lenglet, pentru 36 de milioane şi l-au achiziţionat de la Gremio Porto Alegre pe mijlocaşul brazilian Arthur Melo, un fotbalist care deja s-a integrat în sistemul preconizat de Ernesto Valverde. Iar cireaşa de pe tort este chilianul Arturo Vidal, omul care are misiunea de a închide toate culoarele în faţa apărării, jucător pentru care Bayern Munchen a încasat 60 de milioane de euro.

Barcelona are un lot foarte valoros în acest sezon

FC Barcelona se anunţă şi în acest sezon drept principala candidată la titlu, ca urmare a faptului că are un lot foarte echilibrat pe compartimente. Însă ambiţiile catalanilor merg mult mai departe de campionatul Spaniei, ţintind un rezultat foarte bun în Champions League, acolo unde rivala Real Madrid a pus monopol, câştigând trofeul în ultimele trei ediţii. Messi şi colegii lui vor să întrerupă această hegemonie şi să readucă trofeu pe Nou Camp, ultima dată acest lucru petrecându-se în 2015, după finala câştigată cu 1-0 în faţa lui Juventus. Barcelona din acest sezon arată foarte bine, cu jucători cheie pe toate posturile, portarul Ter Stegen, fundaşii Pique şi Umtiti, mijlocaşii Vidal şi Coutinho, iar în faţă Messi şi Suarez asigură eficiacitatea.