News

Haos în Shanghai. Autoritățile ridică garduri pentru a izola populația. Oamenii, fugăriți pe stradă pentru a fi testați

Shanghai, orașul cu cel mai mare număr de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 din China, se confruntă cu măsuri fără precedent luate de autoritățile de la Beijing.
30.04.2022 | 14:41
Haos in Shanghai Autoritatile ridica garduri pentru a izola populatia Oamenii fugariti pe strada pentru a fi testati
Autoritățile chineze au lansat măsuri fără precedent în Shanghai / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Măsurile draconice luate de guvernul de la Beijing prin politica ”zero COVID” se manifestă prin scene desprinse parcă dintr-un film horror. În Shanghai, orașul chinez cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 raportate la un inteval de 24 de ore, oamenii sunt urmăriți pe stradă, trântiți la pământ și testați cu forța. Astfel de scene au avut loc și în alte orașe din China.

10.100 de cazuri noi, în 24 de ore, la Shanghai

BBC a relatat că în Shanghai au fost instalate garduri pentru a restricționa mișcarea populației. Un localnic a declarat pentru sursa citată că un gard verde a apărut în urmă cu 3 zile în fața clădirii unde acesta locuiește, fără nicio explicație venită de la autorități.

ADVERTISEMENT
Shanghai: oamenii sunt testați cu forța
La Shanghai, oamenii sunt testați cu forța / Sursă foto: captură Digi24

Măsurile luate de autoritățile de la Beijing au stârnit furia oamenilor. În Shanghai, perioada de lockdown total, care durează de aproape o lună, va fi prelungită până când numărul de cazuri va înregistra o scădere semnificativă.

China a raportat, vineri, 10.700 de cazuri noi de COVID-19, din care 10.100 în capitala sa economică, Shanghai. Alte 54 de cazuri au fost înregistrate la Beijing.

ADVERTISEMENT

Guvernul chinez continuă seria măsurilor dure anti-COVID

Pentru că autoritățile nu sunt mulțumite de ritmul de scădere a cazurilor de noi îmoblnăviri, guvernul chinez a anunțat că va intensifica măsurile de combatere a virusului.

În minivacanța de 5 zile prilejuită de Zilele Muncii, accesul în spațiile publice va fi în continuare restricționat. Acest lucru îi face pe cei care își programaseră o excursie în aceste zile să rămână în propriile case.

ADVERTISEMENT

De asemenea, începând cu 5 mai, va fi obligatoriu prezentarea unui test COVID negativ realizat în ultimele 7 zile pentru accesul în mijloacele de transport în comun și în anumite locuri publice din China.

Frustrarea în rândul populației este din ce în ce mai mare

Pentru activități sportive sau călătorii în grup, cei care iau parte la activități vor trebui să aibă asupra lor un test COVID negativ realizat în ultimele 48 de ore, dar și dovada că sunt vaccinați cu toate dozele.

ADVERTISEMENT

Mulți chinezi consideră exagerate măsurile luate de autorități, în condițiile în care acestea au dus la o încetinire a economiei și la o frustrare din ce în ce mai crescută în rândul populației.

ADVERTISEMENT
Tags: