Sport

Haos la finala Cupei Serbiei câștigată de Steaua Roșie. Fanii lui Partizan s-au bătut cu poliția, antrenorul a demisionat. Video

Finala Cupei Serbiei dintre marile rivale Steaua Roșie și Partizan a fost marcată de incidentele violente, în care fanii s-au bătut cu forțele de ordine.
27.05.2022 | 00:05
Haos la finala Cupei Serbiei castigata de Steaua Rosie Fanii lui Partizan sau batut cu politia antrenorul a demisionat Video
Finala Cupei Serbiei dintre marile rivale Steaua Roșie și Partizan a fost marcată de incidentele violente, în care fanii s-au bătut cu forțele de ordine. Sursă foto: sportal.rs
ADVERTISEMENT

Steaua Roșie s-a impus cu 2-1 pe celebrul stadion ”Maracana” din Belgrad și a reușit astfel eventul.

Fanii lui Partizan, incidente la finala Cupei Serbiei

Finala Cupei Serbiei a fost una de bună calitate, însă a fost pusă în umbră de incidentele din tribune, acolo unde fanii lui Partizan, nemulțumiți de rezultatul de pe tabela de marcaj, au început să creeze haos.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ul sportal.rs, totul a început în startul reprizei secunde, în momentul în care Steaua Roșie conducea cu 1-0. Suporterii celor de la Partizan au început să arunce zeci de torțe în teren, luându-l la țintă pe portarul advers Milan Borjan.

Poliția a intervenit pentru calmarea spiritelor, dar ultrașii ”alb-negrilor” nu au renunțat cu una, cu două și au sărit la bătaie cu forțele de ordine. În cele din urmă, după câteva minute de încăierări, polițiștii au reușit să liniștească apele și au evacuat o mare parte a galeriei lui Partizan.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Steaua Roșie s-a impus cu 2-1, după golurile marcate de Aleksandar Katai (26, 73), deși Partizan reușise la un moment dat egalarea prin Urosevic (62). Astfel, echipa lui Dejan Stankovic a reușit eventul și va intra în turul 3 preliminar al Champions League, acolo unde poate da peste CFR Cluj.

Stanojevic a plecat de la Partizan

După ultimul fluier al finalei, jucătorii Stelei Roșii au mers la peluza unde se aflau proprii fani și au sărbătorit cu aceștia victoria în fața marii rivale locale și încheierea unui sezon fantastic.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, antrenorul lui Partizan Belgrad, Aleksandar Stanojevic, a anunțat că va părăsi echipa, în ciuda faptului că mai avea încă doi ani de contract. Presa din Serbia vehiculează faptul că în locul său va fi numit fostul internațional Mladen Krstajic, care a pregătit-o ultima dată pe Maccabi Tel Aviv.

Incidente au fost și la meciul de campionat dintre cele două formații, disputat în luna februarie. Suporterii echipei Steaua Roșie au afișat o coregrafie pro-Rusia, asta în condițiile în care cu doar câteva zile înainte Vladimir Putin ordonase începerea războiului în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Fanii ”roș-albilor” au ridicat simultan plăcuțe și au format mai multe morminte pe fundal galben-albastru, culorile drapelului național al Ucrainei. Lumea întreagă a putut vedea imaginile revoltătoare prin intermediul transmisiilor tv.

ADVERTISEMENT