HAOS la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa. 250.000 de oameni au fost blocaţi în trafic, timp de aproape 18 ore

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
25/07/2016, 11:50
HAOS la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa. 250.000 de oameni au fost blocaţi în trafic, timp de aproape 18 ore

Haos şi cozi interminabile – asta au înfruntat britanicii care au vrut să meargă în Franţa în acest weekend. Aproximativ 250.000 de oameni care voiau să treacă din Dover în Calais, în Franţa, au fost blocaţi timp de 18 ore în trafic. Enervaţi de situaţie, britanicii au acuzat că aceasta este răzbunarea francezilor pentru “Brexit”.

Situaţia haotică a fost declanşată de un faptul că un singur poliţist de frontieră a fost la datorie în weekend. Asta a provocat o coadă interminabilă de maşini, iar aproximativ 250.000 de britanici, dintre care familii cu copii care plecau în vacanţă, au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în maşini, scrie Express.co.uk. Britanicii au început să-şi verse furia pe internet, unde au scris o mulţime de mesaje prin care îşi arătau nemulţumirea.

“Probabil este răzbunarea francezilor pentru Brexit”, a scris un britanic.

Situaţia a fost creată după ce poliţia de frontieră franceză a impus controale de securitate amănunţite, în urma atacului terorist care a avut loc pe 14 iulie, la Nisa. Cum un număr mare de britanici doreau să traverseze Canalul şi să ajungă în Franţa, iar un singur poliţist de frontieă le verifica paşapoartele, haosul s-a instaurat rapid.

Astfel, în apropiere de Dover, unul dintre principalele porturi ale Marii Britanii, sigurat cel mai aproape de coasta franceză, s-au format cozi uriaşe. Asta cu atât mai mult cu cât operaţiunea dura aproximativ 40 de minute.

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×