News

Haos la la moaștele Mariei Magdalena! Mii de oameni se roagă la o mănăstire din Teleorman, județ aflat în scenariul roșu

Haos la la moaștele Mariei Magdalena la care care au venit să se roage mii de oameni, deși județul Teleorman este în scenariul roșu
26.09.2021 | 17:37
Haos la la moastele Mariei Magdalena Mii de oameni se roaga la o manastire din Teleorman judet aflat in scenariul rosu
ADVERTISEMENT

Mii de persoane au mers în localitatea Drăgănești Vlașca din județul Teleorman. Oamenii au venit încă de la prima oră a dimineții pentru sfințirea Bisericii Mari a Mănăstirii Pantocrator.

Potrivit portalului local Exploziv News, care a difuzat înregistrări de la fața locului, a existat o coadă la moaște întinsă pe sute de metri, în ciuda faptului că județul este în scenariul roșu.

ADVERTISEMENT

Haos la la moaștele Mariei Magdalena, în Teleorman!

„Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos.

Cinstita mâna a ajuns în ziua de vineri 24 septembrie 2021, și va rămâne până în ziua de 28 septembrie.

ADVERTISEMENT

În această perioada, vă veți putea închina în fiecare zi, între orele 6.00 și 2.00. În cazul în care vor fi credincioși, moaștele vor fi expuse non-stop spre închinare.

Pe 26 septembrie, credincioșii, atât bărbați, cât și femei vor intra și se vor putea închina în Sfântul Altar, acest lucru va fi posibil până în ziua de 1 octombrie 2021”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

ADVERTISEMENT

Oamenii au stat înghesuiți și nu toți au purtat mască sanitară. De altfel, cu 103 cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore, Teleorman a devenit al nouălea județ din România care a intrat în scenariul roșu.

Concret, Teleormanul are acum cu o rată de infectare de 3,01 cazuri la mia de locuitori.

De remarcat că mănăstirea Pantocrator a fost ridicată în 2012, pe locul unui fost spital abandonat.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci, în fiecare an, în Duminica Mironosițelor se organizează pelerinaje pentru credincioși.

Un alt detaliu interesant este acela că Panto Crator însemnă, de fapt, Atotţiitorul.

ADVERTISEMENT