News

Haos la metrou. Un călător a făcut infarct, alte sute de oameni s-au înghesuit în stații

07.10.2020 | 09:36
Haos la metrou Un calator a facut infarct alte sute de oameni sau inghesuit in statii
ADVERTISEMENT

Circulația trenurilor de metrou a fost blocată miercuri dimineață, pe Magistrala 1, între stațiile Unirii 1 și Nicolae Grigorescu, după ce un bărbat de 47 de ani aflat într-unul dintre vagoane a suferit un infarct. Potrivit unui comunicat transmis de Metrorex, echipajul SMURD ajuns în scurt timp la fața locului a început manevrele de resuscitare.

Din fericire, călătorul și-a revenit după câteva minute și a fost transportat la Spitalul Universitar din Capitală, în vederea îngrijirilor medicale. Peronul de la stația Unirii 1 a devenit, însă, neîncăpător pentru sutele de oameni care au fost nevoite să aștepte trenurile preț de 25 sau chiar 30 de minute.

ADVERTISEMENT

În ciuda situației epidemiologice pe care o traversează țara noastră, foarte puțini purtau masca de protecție. De asemenea, Poliția a format un cordon în jurul vagonului în care s-a produs nefericitul incident. Circulaţia trenurilor a fost reluată în condiţii normale în jurul orei 7:50.

Haos la metrou, după ce un bărbat a făcut infarct. Sute de persoane s-au înghesuit în stații

Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate din motive independente şi nedorite de Metrorex (urgenţă medicală ce a necesitat intervenţia echipajelor SMURD, care au acţionat la faţa locului – în tren, conform procedurilor medicale).

ADVERTISEMENT

Pentru asigurarea deplasării celorlalţi călători, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex în această dimineață.

Motivul pentru care măsurile de prevenție sunt lăsate în continuare pe planul doi

Oamenii care caută să se informeze cu privire la căile prin care se pot proteja, ar trebui să ia o pauză de la ceea ce fac și să se uite un pic în jur, pentru că ce se întâmplă cu siguranță nu este bine. Adică, lăsând la o parte orice credință ai avea, orice site de știri ai citi, orice teorie a conspirației ai îmbrățișa, sunt câteva lucruri care nu pot să fie ignorate.

ADVERTISEMENT

Și acele lucruri care nu pot să fie ignorate sunt: faptul că spitalele noastre sunt aproape de punctul de supraplin, sistemul de ambulanță în curând va fi și el aproape de punctul de supraplin și contează foarte puțin dacă a fost râul, ramul, vântul, virusul sau ce știu eu, care a intervenit în situația aceasta, concluzia este de neevitat.

Oamenii merg la muncă și pentru că angajatorii sunt speriați că vine o nouă perioadă în care, din varii motive și intervenții guvernamentale, vor avea de suferit financiar și atunci e foarte important, în primul și primul rând, un dialog cu angajatorul, pentru că omul de rând este interesat în cele din urmă să obțină un salariu cu care să-și plătească facturile, să-și susțină familia, copiii, să-și cumpere de mâncare.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se duce de drag la metrou, adică este evident că oamenii care așteptau în această dimineață transportul în comun nu erau într-un parc de distracții, nu erau într-o aventură. Erau mai mult din obligație acolo și faptul că folosesc transportul în comun și nu alte mijloace nu este o fandoseală, ci o necesitate.

Referitor la purtatul măștii, care nu se prea face, din păcate, este mult de discutat, cred că ar trebui să schimbăm retorica în ce privește utilitatea măștii versus obligativitatea ei. Obligativitatea măștii, în ultima perioadă, nu se poate implementa decât cu biciul și biciul nu va face decât să polarizeze și mai mult conversația.

Drept urmare, poate că o atitudine, să zicem orizontală, prin care să vii în întâmpinarea oamenilor sau să creezi un alt mijloc de a facilita purtatul măștii s-ar putea să aibă mai mult succes pentru că unul dintre motivele pentru care oamenii nu poartă mască este că măștile sunt perisabile și nu vor uneori să investească bani în ele sau uneori intervine efectul de turmă. Oamenii se simt jenați să poarte mască atunci când alții nu o fac”, a explicat Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

ADVERTISEMENT
Tags: