Fotbal intern

Haos la Politehnica Iași! Patronul a fost dat afară, clubul s-a cerut amendat

21.02.2019 | 14:07
Haos la Politehnica Iasi Patronul a fost dat afara clubul sa cerut amendat

Deși mai sunt doar două etape din sezonul regulat și clubul moldovean are șanse reale de a ajunge din nou în play-off este un mare haos la Politehnica Iași. O situație greu de imaginat pentru un club din prima divizie, care se bate să intre între primele șase pentru a juca în play-off, așa cum a făcut-o sezonul trecut. Mai mult, ieșenii se despart acum de unul dintre cei mai buni jucători din lot, Dylan Flores, cedat la Sepsi Sfântu Gheorghe, adică tocmai la o rivală directă la play-off.

Politehnica Iași are un meci foarte greu în etapa din weekend, primind vizita liderului CFR Cluj. Iar haosul este din toate punctele de vedere, la un moment dat moldovenii fiind în pericol să își riște chiar licența pentru viitorul sezon. Președintele clubului, Adrian Ambrosie spune că patronul Horia Sabo a fost dat afară și că reușește treptat să pună lucrurile la punct câtă vreme nu este prea târziu.

Ambrosie spune că Sabo a făcut prăpăd în banii clubului

Ambrosie susține că așa zisul patron practic nu a adus nici un ban la club, dar s-a folosit de cei ai clubului și că i-a jignit pe el, pe antrenorul Flavius Stoican și pe fostul căpitan al echipei, Andrei Cristea, plecat în iarnă la CSU Craiova. Conducerea Iașiului s-a plâns la Comisia de disciplină a Ligii și a cerut să fie amendat clubul! Banii de amendă, suma de 20.000 ron, urmează a fi reținută din salariul lui Horia Sabo.

Politehnica Iași poate fi salvată de intervenția hotărâtă a președintelui Adrian Ambrosie
Politehnica Iași poate fi salvată de intervenția hotărâtă a președintelui Adrian Ambrosie

“Horia Sabo a spus că fără el, eu, Flavius Stoican și Andrei Cristea eram muritori de foame. Nu ne-a jignit numai pe noi, ci pe tot orașul. Nu a adus niciun ban. Mai mult, a consumat toți banii noștri. Suntem în pericol și cu licența pentru că avem datorii foarte mari. Am pus piciorul în prag, am luat lucrurile în mână din nou. Credem ca în acest moment avem toate șansele să redresăm clubul. Am făcut o sesizare la Comisia de Disciplină. Suma cu care a fost amendat domnul Sabo și pe care acum trebuie s-o achite clubul în urma afirmațiilor pe care le-a făcut îi va fi reținută din salariu” – a spus Adrian Ambrosie pentru PRO X.

Ce răspunde cel acuzat

“Domnul Sabo nu a adus niciun ban. A adus 40 000 de lei pe care i-a împrumutat clubului, adică aproape 8500 de euro. Mai mult, a făcut o inginerie. I-a dat unui salariat adus de el 10 salarii în avans, apoi a împrumutat clubul cu suma de care v-am spus. Sabo e în concediu medical, nu dă pe la club”.

Horia Sabo este patronul controversat al Poli Iași
Horia Sabo este patronul controversat al Poli Iași

Răspunsul celui acuzat nu s-a lăsat așteptat și acest lucru va menține starea de haos în Copou, tocmai acum când era mai multă nevoie de liniște pentru a se ataca play-off-ul.  “Sunt în concediu medical, e adevărat. Clubul a primit o amendă de 20 000 de lei. E o premieră: clubul s-a amendat pe el. Ca să amendeze persoana fizică, trebuia să se meargă în civil. Daca vă uitați pe site-ul Comisiei de Disciplină, veți vedea că plata amenzii cade în sarcina clubului.”