Sport

Haos la un meci din Australia! Fanii au intrat în teren și l-au umplut de sânge pe portar. Video

A fost haos la un meci de fotbal din Australia. Suporterii lui Melbourne Victory au pătruns pe gazon și au provocat dezastru în partida cu Melbourne City.
17.12.2022 | 14:10
Haos la un meci din Australia Fanii au intrat in teren si lau umplut de sange pe portar Video
Suporterii lui Melbourne Victory au pătruns pe gazon și l-au umplut de sânge pe portarul gazdelor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Meciul de fotbal din Australia, între rivalele Melbourne City și Melbourne Victory a fost abandonat din cauza incidentelor grave săvârșite de suporteri. Portarul gazdelor, Tom Glover, a fost lovit cu un coș de gunoi și a ieșit însângerat de pe teren.

Haos provocat de suporterii lui Melbourne Victory. Portarul gazdelor a fost rănit grav

Suporterii lui Melbourne Victory, oaspeții de pe Stadionul AAMI Park din orașul australian, au pătruns pe gazon la mijlocul primei reprize și au provocat haos.

ADVERTISEMENT

În minutul 21, spiritele s-au încins când portarul Thomas Glover a aruncat înapoi în tribună o torță venită din partea suporterilor lui Melbourne Victory. Pe fondul planului pus la cale de suporterii echipei oaspete, de a protesta la adresa Federației Australiene de Fotbal, fanii lui Melbourne Victory au răbufnit și au păstrun în teren.

Portarul în vârstă de 24 de ani al oaspeților a fost atacat și lovit cu un coș de gunoi. Glover a început imediat să sângereze, iar jocul a fost abandonat, după ce inițial fusese suspendat la scorul de 1-0 pentru Melbourne City.

ADVERTISEMENT

Federația Australiană de Fotbal, prima reacție după incidentele de la derby-ul din Melbourne

Oficialii Federației Australiene de Fotbal au reacționat după incidentele de la meciul Melbourne City – Melbourne Victory. „În urma scenelor șocante din prima jumătate a meciului de fotbal din A-League dintre Melbourne Victory FC și Melbourne City FC de pe AAMI Park sâmbătă, 17 decembrie, unde fanii de la Melbourne Victory FC au intrat pe terenul de joc, oficialii meciului Football Australia au abandonat meciul în conformitate cu Legea 5.3 din Legile Jocului pentru a proteja integritatea meciului.

Un astfel de comportament nu-și are locul în fotbalul australian. În urma investigației complete a Football Australia care urmează să înceapă imediat, urmează să fie pronunțate sancțiuni drastice”, se arată în comunicatul emis de Football Australia.

ADVERTISEMENT

Fanii echipelor din Australia au pus la cale proteste prin care să conteste decizia oficialilor de a organiza finala campionatului la Sydney. Fanii lui Melbourne Victory plănuiau să părăsească stadionul în minutul 20 sub formă de protest, însă lucrurile au degenerat după gestul lui Thomas Glover.

Șeful Ligii Profesioniste de Fotbal din Australia a demisionat după protestul fanilor

Protestul fanilor din A-League s-a lăsat cu urmări pentru președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Australia. Anthony Di Pietro a demisionat, iar Craig Goodwin, fotbalist prezent la Cupa Mondială din Qatar, și-a manifestat dezamăgirea pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Sunt jucător, dar sunt și un fan al fotbalului. La fel ca mulți fani din țara asta sunt dezamăgit profund de această decizie”, a spus atacantul naționalei Australiei, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT