News

Haos la vaccinare. Zeci de profesori așteaptă la coadă pentru a se putea imuniza

26.02.2021 | 13:40
Haos la vaccinare Zeci de profesori asteapta la coada pentru a se putea imuniza
ADVERTISEMENT

Zeci de persoane așteaptă la centrul de vaccinare din Romexpo să se imunizeze împotriva COVID-19. Majoritatea celor care stau la coadă sunt profesori. Câteva dintre persoanele prezente reclamă că s-a ajuns în această situație fiindcă nu sunt respectate orele de programare.

Profesorii care au venit să se vaccineze pe baza programării făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) de care aparțin. Programările s-au suprapus, astfel încât foarte mulți profesori sunt nevoiți să aștepte la o coadă formată din zeci de persoane.

ADVERTISEMENT

Profesorii vor fi vaccinați cu AstaZeneca și Pfizer

Profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin, cu AstaZeneca și cu Pfizer, în funcție de vârsta pe care o au. Persoanele cu vârstă până în 55 de ani vor fi vaccinate cu AstaZeneca, iar persoanelor care au peste 55 de ani li se recomandă vaccinarea cu Pfizer.

Accesul la vaccinare s-a făcut începând cu ora 8:00 dimineața și coada de cadre didactice care așteaptă să facă vaccinul a crescut cu fiecare oră care a trecut de atunci.

ADVERTISEMENT

Cum a fost făcută programarea cadrelor didactice la vaccinare

În cazul profesorilor, programare se va face după o altă metodă, și nu în platforma informatică.

La nivel practic, profesorii care doresc să facă vaccinarea s-au înscris pe o listă la școala de care aparține. Aceste liste sunt centralizate la inspectoratele școlare și trimise la direcțiile de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

În fapt, DSP-urile sunt cele care efectuează programările și cadrele didactice sunt anunțate de instituțiile de învățământ de care aparțin.

Imunizarea cadrelor didacticeanti-COVID a început miercuri, pe 24 februarie la centrul de vaccinare din Romexpo. La acest centru se imunizează profesori veniți din toată țara, fiind așteptați atât profesori din București , cât și din cele 22 de județe din țară.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare anti-Covid a cadrelor didactice va continua și în perioada următoare, până în data de 10 martie, fiind așteptați la vaccinare  peste 60.000 de educatori, învățători și profesori,

ADVERTISEMENT