Sport

Haos provocat de VAR încă de la primul meci al etapei! Deciziile aberante luate de arbitru în CS Mioveni – Farul Constanța 0-2

CS Mioveni și Farul Constanța au deschis etapa a doua din SuperLiga. Constănțenii s-au impus cu 2-0, dar meciul a fost presărat cu decizii haotice de arbitraj.
22.07.2022 | 22:37
Haos provocat de VAR inca de la primul meci al etapei Deciziile aberante luate de arbitru in CS Mioveni  Farul Constanta 02
Florin Andrei, arbitrul meciului CS Mioveni - Farul Constanța. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nici nu a început bine etapa cu numărul 2 din SuperLiga și deja au apărut primele decizii controversate de arbitraj. Meciul dintre CS Mioveni și Farul Constanța nu părea să-i pună nicio problemă „centralului” Florin Andrei, care a fost nevoit în cele din urmă să ia mai multe hotărâri importante.

Meci cu de toate în CS Mioveni – Farul Constanța. Arbitrajul video l-a bulversat pe „centralul” Florin Andrei

Echipa lui Hagi s-a impus cu 2-0 în fața celor de la CS Mioveni, la capătul unei partide în care s-au acordat trei penalty-uri și un cartonaș roșu. „Marinarii” au deschis scorul de la punctul cu var, în minutul 58, prin Adrian Petre, după ce Șerbănică a comis henț în propriul careu.

ADVERTISEMENT

La această fază, gazdele au acuzat că Dragoș Nedelcu l-ar fi faultat înainte pe fundașul stânga, dar Andrei și-a menținut decizia, fără să consulte sistemul VAR. Haosul s-a declanșat abia în minutul 76, când același Petre urma să facă 2-0.

Unul dintre asistenți l-a semnalizat în ofsaid pe Mihai Popescu, dar colegii din cabina VAR l-au chemat pe Florin Andrei să revadă faza. Înainte ca fundașul Farului să se afle în afara jocului, Guilherme Garutti l-a calcat cu talpa pe tibie pe Dragoș Nedelcu.

ADVERTISEMENT

Deși pe imaginile difuzate la TV nu a fost prezentat faptul că asistentul s-a înșelat și că nu a fost ofsaid la Mihai Popescu, „centralul” s-a răzgândit în urma analizei VAR și a dictat al doilea penalty pentru Farul. Nu întreaga hotărâre a arbitrului a fost însă corectă. Acesta i-a acordat doar cartonașul galben lui Garutti, deși era evident că brazilianul merita să fie eliminat.

Cum de nu a văzut Andrei faultul de roșu al lui Daniel Toma?

În cele din urmă, Florin Andrei a eliminat un fotbalist de la Mioveni. În minutul 83, Daniel Toma l-a faultat grosolan pe Robert Moldoveanu. Faza s-a petrecut chiar sub ochii „centralului”, care a fluierat fault pentru „marinari” și a scos doar cartonașul galben, deși era evident că mijlocașul gazdelor trebuia să plece mai devreme la vestiare.

ADVERTISEMENT

Noroc cu arbitrii din cabina VAR, care l-au chemat din nou pe Andrei să revadă faza pe monitor. Târg-mureșeanul și-a dat și el seama de eroarea comisă și i-a anulat galbenul lui Toma, pe care l-a dat, meritat, afară.

CS Mioveni a primit și ea o lovitură de pedeapsă, în minutul 90+2, prin care putea marca golul de onoare. Aioani a ieșit hazardat și l-a faultat pe Liviu Antal în propriul careu. Florin Andrei a arătat din prima punctul cu var, fără să mai aibă nevoie de ajutorul VAR. Din nefericire pentru echipa lui Alexandru Pelici, Aioani și-a luat revanșa și a apărat lovitura de la 11 metri. Albert Voinea a fost cel care a ratat șansa lui 1-2.

ADVERTISEMENT

Incredibil, dar adevărat, în această rundă este programat și un meci fără VAR, Sepsi – FC Argeș. Motivul invocat de Liga Profesionistă de Fotbal poate părea halucinant, dar nu și în România, „țara lucrului bine făcut”.

  • 8 ani au trecut de când Florin Andrei a arbitrat pentru prima dată în SuperLiga
ADVERTISEMENT