News

Haos total în Educație! Elevii află abia peste două săptămâni după care din cele 3 scenarii vor merge la școală

24.08.2020 | 11:12
Haos total în Educație! Elevii află abia peste două săptămâni după care din cele 3 scenarii vor merge la școală
Elevii află peste două săptămâni cum vor merge la școală. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Haos total în Educație acolo unde elevii încă mai așteaptă o veste din partea oficialilor despre modalitatea prin care vor începe noul an școlar.

Conform ultimului anunț, toată lumea va fi elucidată în două săptămâni. Mesajul a venit de la un secretar de stat din ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Andrei Baciu a transmis că pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică vor anunța datele epidemiologice în funcție de care școlile se înscriu într-unul din cele 3 scenarii: verde, galben sau roșu.

Când și cum merg elevii la școală

Vă readucem aminte că scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Dacă ne raportăm la cel galben, atunci acesta presupune educație mixtă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre educație față în față și online. În tot acest timp, un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual. Deciziile DSP vor fi la baza înscrierii fiecărei școli într-unul din cele 3 scenarii, precizează Andrei Baciu, la Digi24.

„Toate procesele care tin de organizarea școlilor sunt deja publice, în linii mari acelea vor fi. E loc de îmbunătățire. 

Așteptăm recomandări din partea oricui are astfel de recomandări. Ca puncte importante de reper, ce e menționat în acel proiect de act normativ este menționată și data de 7 septembrie, când Direcțiile de Sănătate Publică vor evalua starea epidemiogică a fiecărei localități.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cele 3 scenarii și, ca să se poată identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte, acest lucru începe pe data de 7 septembrie, când DSP-urile vor evalua rata de transmitere. 

Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului școlar”, a spus Baciu la Digi 24.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri