Fotbal international

Haos total în Serie A din cauza coronavirus! Ministrul Sportului a cerut oprirea meciurilor. Ionuţ Radu şi colegii lui, întorși la vestiare

08.03.2020 | 14:58
Haos total in Serie A din cauza coronavirus Ministrul Sportului a cerut oprirea meciurilor Ionut Radu si colegii lui intorsi la vestiare
ADVERTISEMENT

Serie A nu este afectată doar de coronavirus, ci și de un haos general. Primul meci al etapei a 27-a, Parma – Spal, a fost în centrul atenției pentru rapiditatea cu care a fost suspendat de autorități, iar apoi s-a permis din nou disputarea sa în decurs de o oră.

Haos în Serie A din cauza coronavirus! Ministrul Sportului a cerut oprirea meciurilor

După mai multe amânări și decizii de disputare a partidelor cu porțile închise, Serie A părea să se joace duminică în condiții de epidemie, cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Primul meci al zilei: Parma – Spal. Programat să înceapă la ora 13:30, duelul dintre echipa lui Ionuț Radu și ”Lanterna” din Serie A a fost oprit o declarație a Ministrului Sportului din Italia.

În jurul orei 13:30, Vincenzo Spadafora a cerut Federației Italiene de Fotbal să oprească toate meciurile din Serie A cu efect imediat.

ADVERTISEMENT


Exact în acel moment, Ionuț Radu se așeza pe banca de rezerve (el fiind în afara echipe de start și cu Spal), iar colegii săi veneau spre teren din vestiare.

Cele două echipe s-au conformat și s-au întors la vestiare, sigure că meciul de duminică nu se va disputa.

ADVERTISEMENT

Și totuși se joacă…

Peste alte câteva minute, oficialii partidei au fost informați că meciul va avea loc și va începe în jurul orei 14:45, adică cu 75 de minute întârziere.

Jucătorii celor două formații s-au conformat din nou și au revenit pe teren, iar meciul a început, fără spectatori, conform regulii, la ora 14:45.

ADVERTISEMENT

Serie A, șanse mari de suspendare

Autoritățile au anunțat că etapa din acest weekend de Serie A se va desfășura conform programului, dar cu porțile închise.

Aceștia au programat însă o întâlnire de urgență a tuturor celor abilitați în domeniu: Ligă, Federație, Minister, pentru a stabili măsurile ulterioare.

Ce vrea Guvernul de la Roma

Conform presei din Italia, Guvernul de la Roma intenționează să televiziunile care deține drepturile din Serie A să ofere gratis meciurile din Italia.

În caz contrat, oficialii guvernamentali vor decide să suspende pe termen nelimitat campionatul.

ADVERTISEMENT