Fotbal international

Haos total în Spania din cauza unei furtuni de zăpadă. Atletico Madrid – Athletic Bilbao a fost amânat

09.01.2021 | 11:52
Haos total in Spania din cauza unei furtuni de zapada Atletico Madrid  Athletic Bilbao a fost amanat
ADVERTISEMENT

Echipele din Spania sunt într-un haos total după ce tot programul pentru acest weekend le-a fost dat peste cap din cauza unei furtuni de zăpadă ce s-a abătut peste întreaga țară.

UPDATE, 9 ianuarie, ora 11:53 / Meciul Atletico Madrid – Athletic Bilbao, programat sâmbătă de la ora 17:15, a fost amânat din cauza valului de ninisoare ce s-a abătut peste Spania.

ADVERTISEMENT

“Din cauza situației excepționale cu care se confruntă întreaga peninsulă și închiderii aeroportului Barajas pentru toată ziua plus a imposibilității de a asigura un teren în condiții optime de joc, s-a decis, după consultarea ambelor cluburi, ca partida să nu mai aibă loc azi și va fi reprogramată”, au anunţat reprezentanţii La Liga.

Real Madrid a plecat vineri seară spre Pamplona, unde va juca sâmbătă seară cu Osasuna. Avionul “galacticilor” a decolat după o întârziere de patru ore, însă meteorologii anunţă ninsori importante înaintea meciului, astfel că există posibilitatea ca acesta să fie amânat.

ADVERTISEMENT

Întreaga țară continuă să fie în alertă din cauza frigului intens, a vântului, a ploii și a zăpezii care o lasă în urma ei furtuna Filomena, care a adus în unele locuri temperaturi de până la -35 de grade Celsius.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care doresc să călătorească în Spania că a fost emis cod roșu de ninsoare, ploi și vânt.

ADVERTISEMENT

Furtuna de zăpadă a creat haos în rândul echipelor din Spania

Haosul este total în Spania din cauza furtunii de zăpadă, iar echipele de fotbal care se pregăteau pentru meciurile din acest weekend s-au văzut cu programul dat complet peste cap și există posibilitatea ca unele partide să foe amânate din cauza condițiilor meteorologice.

Jucătorii echipei Real Madrid au fost prinși de furtună în avion, în momentul în care se pregăteau să plece spre Pamplona pentru meciul cu Osasuna. ”Galacticii” au fost blocați mai mult de o oră în aeronavă deoarece nu era nicio pistă disponibilă, iar apoi au fost înștiințați că toate pistele de decolare au fost închise, iar mașinile de curățat gheața sunt destinate exclusiv aterizării.

ADVERTISEMENT

Conducătorii madrilenilor au cerut la Liga Spaniolă amânarea meciului cu Osasuna, dar răspunsul a fost unul negativ spre disperarea oficialilor. Cel mai probabil, ”galacticii” vor âncerca să zboare sâmbătă spre Pamplona pentru partida care este programată tot mâine, de la ora 22:00.

Conform cotidianului Marca, avionul în care se afla delegația clubului Athletic Bilbao nu a putut ateriza pe aeroportul Barajas din Madrid din cauza condițiilor meterologice și a făcut cale întoarsă către Țara Bascilor. Bilbao ar trebui să joace sâmbătă, de la ora 17:15 cu Atletico Madrid.

Probleme a întâmpinat și formația Rayo Vallecano, din liga a doua spaniolă, care încerca să se deplasaze pentru întâlnirea de sâmbătă cu Mirandes. În timpul călătoriei, jucătorii au ieșit din autocar să ajute mașinile care erau oprite în drum din cauza vremii. În cele din urmă, cei de la Rayo au revenit la Madrid, iar meciul a fost amânat, deocamdată, până duminică.

Mai multe meciuri din etapa a 18-a din La Liga sunt în pericol să nu se poată disputa, ele urmând a fi reprogramate. De asemenea, în situație similară se află și partidele din runda cu numărul 21 din liga secundă spaniolă.

ADVERTISEMENT