Sport

Haos total la CSA Steaua! Clubul Armatei a fost la TAS pentru a juca barajul, dar echipa nu avea licența de Liga 1. Fanii au luat foc! Exclusiv

E haos la CSA Steaua. Echipa Armatei a fost a TAS pentru a cere să joace barajul, însă echipa nu avea licența luată pentru Liga 1. Fanii roș-albaștrilor au luat foc și i-au acuzat pe oficiali de dezinteres.
27.05.2022 | 11:39
Haos total la CSA Steaua Clubul Armatei a fost la TAS pentru a juca barajul dar echipa nu avea licenta de Liga 1 Fanii au luat foc Exclusiv
CSA Steaua, fără licenţă de Liga 1. Fanii au luat foc. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a încheiat pe locul 4 sezonul din Liga 2 și spera să poată juca pentru barajul pentru Casa Pariurilor Liga 1. FRF a blocat accesul roș-albaștrilor din cauza Legii Sportului, care interzice echipelor de drept public, finanțate de la bugetul de stat, să evolueze în prima ligă.

Haos total la CSA Steaua! Clubul Armatei a fost la TAS pentru a juca barajul, dar echipa nu are licenţă de Liga 1

Cei de la Steaua au dat Federația Română de Fotbal în judecată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, solicitând suspendarea deciziei FRF de a interzice echipei accesul la meciurile de baraj.

ADVERTISEMENT

Clubul Armatei nu a avut câștig de cauză și TAS a respins cererea. Însă, roș-albaștrii au mai comis o mare eroare. Din informațiile FANATIK, Steaua nici nu a primit licența de a evolua în prima ligă. Astfel, și dacă ar fi câștigat meciurile de baraj, echipa lui Oprița nu putea juca în Casa Pariurilor Liga 1.

Oficialii “militarilor” nu au făcut apel!

Ulterior, Federația Română de Fotbal a publicat lista echipelor care au primit licența de a evolua pe prima scenă, iar CSA Steaua nu s-a aflat printre aceste formații. Mai mult, oficialii echipei Armatei nici măcar nu au făcut apel, după cum precizează FRF:

ADVERTISEMENT

“Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în data de 20 mai 2022. Niciun Club nu a făcut apel (termenul pentru depunerea acestuia a fost 24 mai 2022, conform Regulamentului)”.

Astfel, CSA Steaua s-a adresat TAS pentru a juca barajul, însă nu avea licența pentru prima ligă, astfel că, indiferent dacă echipa putea evolua la baraj și chiar își câștiga pe teren dreptul de a evolua în Liga 1, nu putea promova pentru că nu avea licența.

ADVERTISEMENT

Toate echipele din Casa Pariurilor Liga 1, în afară de cele două retrogradate direct (Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș), precum și toate echipele de play-off din Liga 2, în afară de Steaua, au luat licența. Inclusiv Unirea Slobozia, echipă care nu mai are nicio șansă la promovare după ce a ratat barajul.

Fanii celor de la CSA Steaua au luat foc! Deranjaţi că oficialii nu au făcut demersuri pentru obţinerea licenţei

Fanii celor de la CSA Steaua au luat foc pe rețelele de socializare și mulți dintre ei susțin că au fost mințiți după ce oficialii echipei au spus că vor lupta până în ultima clipă ca Steaua să obțină drept de promovare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu s-a întâmplat, mai ales că FRF a anunțat că niciun club nu a făcut apel. Asta înseamnă că “militarii” au acceptat decizia Federaţiei de a nu primi licenţa pentru viitorul sezon din Liga 1.

Ministrul Apărării, gafă la tv: “Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut declaraţii care o să îi înfurie pe fanii roş-albaştrilor. Demnitarul susţine că CSA Steaua trebuie să ia modelul marii rivale Dinamo, şi să se reorganizeze într-o structură care să merite promovarea:

”Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul.

Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede.

Pregătim o echipă care, la anul să lupte pentru promovarea în Liga 1. Echipa trebuie schimbată mult, trebuie aduși oameni noi, trebuie să devină o echipă profesionistă”, a spus Vasile Dîncu la Euronews.

Legea Sportului interzice echipelor finanţate de la bugetul de stat să promoveze

Doar că, rivala Dinamo este pe marginea prăpastiei. “Câinii” îşi joacă rămânerea în Liga 1 şi chiar existenţa, în barajul cu Universitatea Cluj. Duminică, la retur, elevii lui Uhrin trebuie să întoarcă scorul de 0-2 din prima manşă.

Conform Legii Sportului, cluburile de drept public, finanţate de la bugetul de stat, cum este CSA Steaua, nu au dreptul să promoveze în Casa Pariurilor Liga 1. În competiţie sunt acceptate doar cluburile organizate ca persoane juridice de drept privat.

  • 2017 este anul în care s-a reînfiinţat secţia de fotbal a clubului Steaua
  • 20 de cluburi au primit licenţa pentru viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT
Tags: