News

Haos total pe Valea Prahovei. O femeie a făcut opt ore de la București la Bușteni. “Nu am văzut absolut niciun utilaj de deszăpezire”

Odată cu prima ninsoare mai serioasă a revenit haosul pe drumurile din țară. În special drumul spre munte a devenit impracticabil.
28.01.2023 | 09:47
Haos total pe Valea Prahovei O femeie a facut opt ore de la Bucuresti la Busteni Nu am vazut absolut niciun utilaj de deszapezire
Prima ninsoare a adus haosul pe drumurile din țară Foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

După cum era de așteptat, zăpada i-a făcut pe români să se îmbulzească pe drumul spre munte. Rezultatul: cozi kilometrice și blocaje care au durat și câteva ore.

O femeie a făcut opt ore de la București la Bușteni

O șoferiță, care a plecat din București vineri la ora 15:00 cu destinația Râșnov, reușise să ajungă doar până la Bușteni după opt ore. Femeia a povestit că totul s-a întâmplat din cauza zăpezii și a tirurilor care au blocat total circulația pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

“Până la ora 10 (n.r. seara) am stat trei ore la Sinaia. Pe autostradă până la Ploiești s-a circulat foarte greu și doar pe o singură bandă, banda a doua fiind plină de zăpadă, la fel și de la Ploiești, până la Comarnic”, a relatat femeia pentru Antena 3 CNN.

”De la Comarnic se merge foarte greu, carosabilul nu este curățat. Nu am văzut în toate aceste ore de când stăm, nici un utilaj, nici poliție.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, ninge foarte tare, dar nu s-a dat cu nimic pe jos, este gheață, este polei. Iar la Sinaia am stat, fără să avansăm, trei ore. Ne-am uitat pe aplicație și am văzut că un TIR a derapat între Predeal și Azuga.

Am sunat la poliție după ce am stat două ore. Ni s-a spus că există oameni la fața locului, care gestionează situația. Am întrebat dacă au utilaje și ne-au spus că nu există utilaje.

ADVERTISEMENT

Cred că toți suntem nervoși. Am văzut mulți oameni care au întors și au plecat înapoi spre București”, a mai povestit femeia.

Potrivit meteorologilor, va continua să ningă și sâmbătă, fiind în vigoare coduri portocaliu și galben de ninsori până duminică la ora 10.00.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, salvamontiștii au transmis că în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore există un risc ridicat de producere a unor avalanșe în Carpații Meridionali.

ADVERTISEMENT