News

Haosul continuă în Marea Britanie după furtuna Arwen. Mii de case nu au încă energie electrică, după 10 zile

Britanicii resimt încă efectele trecerii furtunii Arwen, care a făcut prăpăd acum 10 zile. Și astăzi, există cel puțin câteva mii de locuințe care nu beneficiază de energie electrică.
05.12.2021 | 23:00
Haosul continua in Marea Britanie dupa furtuna Arwen Mii de case nu au inca energie electrica dupa 10 zile
ADVERTISEMENT

Furtuna Arwen, care a devastat Marea Britanie acum 10 zile, a lăsat în urmă un adevărat dezastru, și astăzi mii de locuințe așteptând încă să fie racordate la rețeaua de energie electrică.

”Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică (ENA) a transmis că 4.025 de locuinţe încă aşteptau duminică dimineaţa să fie reconectate la reţea. Numărul locuinţelor rămase fără electricitate după furtună era de 4.700. Majoritatea locuinţelor afectate se află în nord-estul Angliei”, a precizat ENA, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

4.700 de locuințe au rămas fără electricitate după furtuna Arwen

Situația este în continuare problematică în Marea Britanie, și la atâtea zile de la trecerea furtunii, așa că autoritățile au anunțat că au constituit echipe de intervenție dedicate celor care au nevoie de ajutor în aceste condiții severe.

”Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi şi vânturi puternice săptămâna viitoare, condiţiile meteo nefavorabile continuând în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării britanic a declarat că 297 de membri ai armatei şi marinei au oferit sprijin autorităţilor civile şi au făcut controale din uşă în uşă la persoanele vulnerabile duminică dimineaţa”, a anunțat sursa citată.

Rafale de vânt cu viteze de aproape 160 km/oră

Nici până astăzi nu au fost evaluate toate distrugerile provocate de trecerea furtunii Arwen. În consecință, duminică seara, secretarul de stat britanic pentru afaceri şi energie, Kwasi Kwarteng, era așteptat să constate la fața locului pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham.

ADVERTISEMENT

Pe 26 noiembrie anul curent, furnizorul de energie Northern Powergrid estima că rafale violente de vânt au lăsat fără curent 55.000 de clienţi în nordul Angliei, mai ales în comitatul Northumberland unde, în oraşul Brizlee Wood, s-au înregistrat rafale de vânt de aproape 160 km/h, potrivit unor date meteorologice, informau atunci autoritățile britanice.

Bilanțul trecerii furtunii Arwen

Trecerea furtunii Arwen – care acum face distrugeri în Spania – a produs trei decese provocate de căderea unor copaci peste mașini, dar și închiderea mai multor drumuri, întârzieri majore ale trenurilor și pene lungi de curent.

ADVERTISEMENT

”În Scoţia, mai multe linii feroviare securizate au fost blocate între Edinburgh, Glasgow şi alte oraşe importante, după ce un hambar a fost luat pe sus de vânt şi aruncat pe şine.

Numeroase drumuri din Scoţia au fost închise din cauza prezenţei unor obiecte trântite de vânt. Aproximativ 120 de camioane au fost blocate de zăpadă pe o autostradă din nordul Angliei”, a informat atunci poliția rutieră britanică.

ADVERTISEMENT