Fotbal intern

Harlem Gnohere la naționala României? Prima reacție oficială a FRF

03.12.2018 | 00:25
Harlem Gnohere la nationala Romaniei Prima reactie oficiala a FRF

Harlem Gnohere a oferit o reacție neașteptată în presa din Franța. Golgeterul României a anunțat că ar lua în calcul chiar și o convocare la naționala de fotbal a României, dacă cea din partea Coastei de Fildeș întârzie apară. Directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, a spus însă pentru FANATIK.RO faptul că o eventuală convocare a lui Gnohere este exclusă, cel puțin în acest moment.

”Nu am fost niciodată contactat. Sezonul trecut, am crezut că am făcut lucruri bune şi voi fi căutat, că antrenorul se uită măcar odată dacă merit să joc la nivel internaţional. Nu s-a întâmplat. Aici, în România, să zicem că nu suntem în discuţii avansate, dar s-a vorbit despre mine să fiu chemat la naţionala României. Şi am fost foarte tentat, deoarece România mi-a deschis porţile în campionatul său, în Europa League, în Champions League. Între ghilimele, mă simt puţin îndatorat, deoarece datorită lor pot să joc aşa. Deci mă interesează selecţia la naţionala României […] Dacă România mă cheamă înaintea ”Elefanţilor”, voi merge fără regret la naţionala României”, este declarația lui Harlem Gnohere care a aprins imaginația microbiștilor români, într-un interviu acordat publicației franceze onzemondial.com.

Reacția oficială a FRF cu privire la „naturalizarea” lui Harlem Gnohere

FANATIK.RO a stat de vorbă cu directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, care ne-a lămurit cu privire la posibila convocare la naționala României a lui Harlem Gnohere: „Deocamdată nu se pune problema ca Harlem Gnohere să fie naturalizat pentru a fi convocat la echipa națională. Sunt doar speculații, nu s-a purtat nicio discuție oficială și nu a venit nicio solicitare din partea lui Cosmin Contra sau a cuiva din staff-ul federal.” 

Harlem Gnohere ar putea să fie naturalizat pentru naționala României
Oficialul FRF Mihai Stoichiță a avut o reacție cu privire la posibila naturalizare a lui Harlem Gnohere

Zvonurile privind naturalizarea lui Harlem Gnohere au pornit de la un răspuns oferit de Cosmin Contra în cadrul unei emisiuni televizate, înaintea dublei cu Serbia și Muntenegru: “Omrani și Gnohere sunt fotbaliști care au un randament extraordinar. I-am spus Bizonului, când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment. Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo cât și la FCSB”, spunea atunci selecționerul României.

Gică Hagi nu îl vrea pe Gnohere la națională

Declarația lui Contra nu a fost însă bine primită de oamenii din fotbal. Gică Hagi s-a arătat deranjat de faptul că oficialii s-ar gândi la o naturalizare și nu ar lua în considerare folosirea fotbaliștilor tineri: “Am văzut că vreți să naționalizați pe cineva. Este bun, dar avem vârfuri care dau goluri. Drăguș este român și nu mai trebuie naționalizat. Sau trebuie, că-i de la Hagi? Îmi vine să râd. Florinel Coman dă și el goluri și pe el nu îl vede nimeni”, a răbufnit atunci Gică Hagi.

Harlem Gnohere ar putea să fie naturalizat pentru naționala României
Harlem Gnohere este golgeterul FCSB, fapt ce i-a atras atenția selecționerului Cosmin Contra

Harlem Gnohere este unul dintre cei mai eficienți atacanți din ultimele sezoane ale Ligii 1 Betano. Golgeter în stagiunea precedentă, când a marcat 15 goluri, la egalitate cu George Țucudean, Gnohere are în total 103 meciuri jucate și 47 de goluri înscrise în prima divizie din România, în tricoul lui Dinamo și FCSB.