Fotbal intern

Harlem Gnohere, ofertă de la arabi. Asta e „echipa bogată” cu care negociază Gigi Becali

28.10.2018 | 21:53
Harlem Gnohere oferta de la arabi Asta e echipa bogata cu care negociaza Gigi Becali

Harlem Gnohere are ofertă de la arabi, care au discutat deja cu Gigi Becali. Patronul FCSB a dezvăluit în urmă cu puțin timp că speră să-l vândă pe „Bizon” în această iarnă la o echipă foarte bogată din spațiul arab, Becali fiind de părere că sunt șanse mari pentru realizarea mutării.

FANATIK.RO a aflat numele echipei care a făcut ofertă oficială pentru „Bizon”. Este vorba despre Al Nasr Riad, unul dintre cele mai iubite cluburi din Arabia Saudită, aflat în acest moment pe primul loc în campionatul unde antrenează Marius Șumudică la Al Shabab și Daniel Isăilă la Al Hazm și de unde tocmai a plecat Mircea Rednic.

Harlem Gnohere, ofertă de la arabi de 2 milioane de euro

Negociez şi acum pentru Gnohere. Nu vreau să vă zic despre ce echipă e vorba. Rednic avea echipă să dea 7.000.000 pe un jucător? Negociez cu o echipă foarte bogată din zona arabă. Din ce vorbim, eu cred că e foarte aproape. Din iarnă, da, se poate face transferul”, a declarat Becali la mijlocul lunii octombrie, la puțin timp după ce Mircea Rednic a fost demis de arabii de la Al Faisaly.

Din informațiile FANATIK.RO, Al Nasr a înaintat o ofertă de 2 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile lui Gnohere, dar Gigi Becali nu a fost deloc mulțumit de propunere.

Gigi Becali visează la 7 milioane de euro, dar a cerut doar 4 celor de la Al Nasr!

Interesant este că Gigi Becali a declarat că transferul lui Gnohere la „arabii bogați” s-ar putea face pe circa 7 milioane de euro, dar el le-a solicitat doar 4.000.000 de euro în negocierile purtate cu reprezentanții clubului saudit. Adică dublu față de prima ofertă a lui Al Nasr.

Nu este pentru prima oară când patronul FCSB vorbește de multe milioane de euro, dar suma reală este mult sub „pretențiile” sale. Becali are dreptate însă când anunță că sunt șanse destul de mari ca mutarea să se facă la iarnă, pentru că arabii de la Al Nasr chiar sunt interesați de aducerea „Bizonului”, fiind în luptă cu Al Hilal pentru titlul de campioană a Arabiei Saudite.

Gnohere a avut ofertă de la Rednic acum 3 luni!

Harlem Gnohere putea ajunge în campionatul Arabiei Saudite în urmă cu trei luni, la începutul sezonului, când Mircea Rednic, aflat atunci pe banca lui Al Faisaly, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a făcut ofertă pentru „Bizon”.

Harlem Gnohere putea ajunge acum trei luni în Arabia Saudită, la Al Faisaly, dacă Becali accepta oferta adusă de Luana Rednic
Harlem Gnohere putea ajunge acum trei luni în Arabia Saudită, la Al Faisaly, dacă Gigi Becali accepta oferta adusă de Luana Rednic

Oferta a fost de 1,5 milioane de euro pentru Bizon. A făcut-o fii-mea Luana, deși eu am rugat-o să nu se bage și să o lase pe Anamaria Prodan să se ocupe ea. Becali a refuzat oferta, mărind prețul. Nu știu acum dacă o să mai facem altă ofertă pentru Gnohere”, a declarat Rednic în exclusivitate pentru site-ul nostru.

„Puriul” spune că Gigi va plânge după „oferta Luanei”

Cu câteva zile înainte de anunțul despre oferta „arabilor bogați” pentru Harlem, Gigi Becali a mai aruncat o bombă pe piață, vorbind despre un pachet Florin Tănase – Gnohere de 15 milioane de euro în țările arabe.

Apăruseră iar numele lui Rednic și Al Faisaly în dreptul cumpărătorului, dar părea puțin probabil ca o formație destul de mică, așa cum a fost cea la care a antrenat „Puriul”, să investească atâția bani în transferuri. Chiar dacă era vorba de arabi. Rednic a demontat varianta într-un interviu pentru FANATIK.RO, mai mult i-a trimis un mesaj șefului de la FCSB care refuzase oferta din luna august.

Nu se pune problema să-i iau pe Florin Tănase și pe Gnohere. În niciun caz la sumele de care a vorbit Gigi Becali. De fapt îi iau pe ambii, dar doar liberi de contract… Asta e singura condiție?) Astea sunt condițiile la clubul meu. Nu se plătește sumă de transfer! O să ajungă Gigi să-i pară rău pentru oferta aia de 1,5 milioane de euro pe care i-a făcut-o Luana pentru Gnohere”, a spus Rednic pentru FANATIK.RO.

Mircea Rednic nu a stat decât 5 etape pe banca lui Al Faisaly, fiind demis la începutul lunii octombrie 2018
Mircea Rednic nu a stat decât 5 etape pe banca lui Al Faisaly, fiind demis la începutul lunii octombrie 2018: o victorie, un egal, trei eșecuri!

Cu cine s-ar bate Gnohere la Al Nasr

În cazul în care va ajunge la Al Nasr, care tocmai a pierdut primele puncte din acest sezon în week-end, după 1-1 la Al Feiha, Harlem Gnohere va avea concurență serioasă.

În atacul liderului saudit evoluează un nigerian cu CV, Ahmed Musa (26 de ani, 6 meciuri/4 goluri, trei titluri cu ȚSKA Moscova), dar și doi marocani cu cifre, Nordin Amrabat (31 de ani, 7 meciuri/3 goluri, două sezoane și jumătate în Premier League, la Watford, și campion cu Galata în 2013) și Hamdallah (27 de ani, 5 meciuri/2 goluri). Al Nasr Riad este antrenată de uruguayanul Daniel Carreno, 55 de ani, instalat în aprilie acest an.

Ilie Balaci și Mircea Rednic au antrenat la Riad

Primul antrenor român care a antrenat Al Nasr Riad a fost regretatul Ilie Balaci, în sezonul 1996/1997, reușind să câștige Cupa Campionilor Golfului cu formația saudită.

Ilie Balaci a făcut carieră în țările arabe, ultima echipă antrenată fiind Al Suwaiq din Oman
Ilie Balaci a făcut carieră în țările arabe, ultima echipă antrenată fiind Al Suwaiq din Oman

Peste doar 6 ani, conducătorii din Riad, semn că Balaci și-a făcut foarte bine treaba, au apelat la un alt tehnician român, la Mircea Rednic, care tocmai câștigase titlul cu Rapid. Din păcate, mariajul Rednic – Al Nasr nu a durat, „Puriul” întorcându-se în România, pe banca Universității Craiova.

  • 2,5 milioane de euro este cota actuală a lui Gnohere, cea mai mare din toată cariera atacantului de 31 de ani
  • 15 goluri a marcat „Bizonul” sezonul trecut pentru FCSB, fiind golgeterul Ligii 1 alături de George Țucudean
  • 9 goluri are Gnohere în actualul campionat, după primele 13 etape, la egalitate cu Ionuț Mitriță de la Craiova