News

HarmonyOS este un succes pentru Huawei. Câte milioane de utilizatori are, la doar o săptămână după lansare

La doar o săptămână după lansarea oficială, Harmony OS a reușit să adune deja câteva milioane de utilizatori.
10.06.2021 | 18:54
HarmonyOS este un succes pentru Huawei Cate milioane de utilizatori are la doar o saptamana dupa lansare
ADVERTISEMENT

HarmonyOS a împlinit o săptămână de la lansarea oficială, pe care publicul a așteptat-o ceva mai bine de un an de zile, iar rezultatele după acest interval de timp sunt îmbucurătoare, deși trebuie puse în context.

Huawei s-a lăudat încă din fazele incipiente ale proiectului că noul sistem de operare este unul creat de la zero, însă cercetările asupra acestuia arată că e doar o variantă de Android. 

ADVERTISEMENT

Cu toate că pe unii i-a deranjat acest aspect, pe milioane de utilizatori nu i-a împiedicat să îl instaleze pe dispozitivele pe care le dețin.

Astfel, HarmonyOS a ajuns la nu mai puțin de 10 milioane de utilizatori într-o singură săptămână, conform unui raport apărut în presa chineză și preluat și de phonearena.com.

ADVERTISEMENT

Desigur, numărul este unul cu adevărat impresionant, însă nu mai este atât de surprinzător dacă analizezi și modul în care s-a ajuns la această cifră.

Update-ul HarmonyOS este disponibil către milioane de utilizatori din China care folosesc telefoane Huawei și nu doar dintre modelele noi, ca P40 sau Mate 40.

ADVERTISEMENT

Noul sistem de operare a ajuns chiar și pe dispozitive pe care le putem considera învechite, ca Mate 9 sau P10.

HarmonyOS, pe 100 de milioane de dispozitive până în 2022

Huawei estimează că în jur de 100 de modele diferite de dispozitive vor fi eligibile să ruleze HarmonyOS până în 2022. Scopul companiei chineze este să ajungă la 100 de milioane de utilizatori activi.

ADVERTISEMENT

În doar o săptămână, s-a ajuns deja la 10% din această țintă. Firește, creșterea va fi mai lentă în viitor, însă bazându-se pe piața chineză, Huawei n-ar trebui să își facă prea multe griji cu privire la atingerea țintei propuse.

Pe lângă folosirea pe dispozitive mobile, Huawei are de gând să introducă acest sistem de operare și pe alte tipuri de dispozitive, cum ar fi dispozitivele smart home, dar și ceasurile Watch 3 și Watch 3 Pro, anunțate recent.

Compania nu are în plan, cel puțin momentan, să ofere HarmonyOS și în afara Chinei. Situația s-ar putea schimba în viitor, însă e puțin probabil ca prea mulți oameni să aleagă acest update, având în vedere că sistemul nu oferă acces la nenumăratele aplicații și servicii Google.

Huawei ar fi vrut să deranjeze supremația Android și iOS de pe piața telefoanelor mobile, însă având în vedere condițiile actuale, e improbabil să se întâmple asta.

Sunt peste 3 miliarde de dispozitive cu Android și mai bine de 1,65 miliarde de device-uri cu iOS. Ținta de 100 de milioane de dispozitive propusă de Huawei nu ar reprezenta mai mult de 2% din cota de piață totală. Mai mult, limitarea geografică nu aduce nici ea vreun beneficiu.

Piața din China este imensă, însă, iar asta ar putea ajuta sistemul de operare să crească și mai mult de ținta pentru 2022.

ADVERTISEMENT