Sporturi

Harriet Dart, conștientă că va avea o misiune dificilă cu Simona Halep la Australian Open: ”Înfrunt o mare campioană. Va fi un meci foarte greu”

21.01.2020 | 21:31
Harriet Dart constienta ca va avea o misiune dificila cu Simona Halep la Australian Open Infrunt o mare campioana Va fi un meci foarte greu
ADVERTISEMENT

Simona Halep o va înfrunta pe Harriet Dart, locul 173 WTA, în turul secund al primului Grand Slam din 2020. Cele două se vor înfrunta în premieră în circuitul feminin profesionist. Înainte de acest meci, britanica are numai cuvinte mari la adresa româncei.

Harriet Dart recunoaște că va avea o misiune dificilă cu Simona Halep la Australian Open: ”Înfrunt o mare campioană. Va fi un meci foarte greu”

La această ediție de la Australian Open, Harriet Dart a reușit cea mai bună performanță de la Antipozi. Niciodată, până în 2020, sportiva de 23 de ani din Marea Britanie nu trecuse de turul I la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Marți, 21 ianuarie, Harriet Dart a trecut de Misaki Doi în manșa inaugurală de la Melbourne, după un meci maraton de aproape trei ore, scor 2-6, 6-4, 7-6 (10).

În turul secund, Harriet Dart o va înfrunta pe Simona Halep, jucătoare aflată pe podiumul ierarhiei WTA. Înainte de acest meci, Dart a recunoscut că va avea un meci foarte complicat, împotriva unei mari jucătoare a lumii.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep este o mare campioană. Va fi un meci foarte greu pentru mine. Va fi o altă oportunitate să văd la ce nivel mă aflu cu jocul. O să încerc să îmi fac treaba cât mai bine.

“Mă bucur enorm că am reușit să leg din nou câteva victorii și că am fost ok să duc pe picioare un meci așa greu. E o mare îmbunătățire față de unde eram în septembrie anul trecut din punct de vedere fizic”, a spus Dart, conform Eurosport.uk.

ADVERTISEMENT

Harriet Dart, deja patru victorii la Australian Open 2020

Adversară în premieră pentru Simona Halep, Harriet Dart, jucătoarea din Marea Britanie aflată pe locul 173 în circuitul WTA a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal de la Melbourne, reușind să le învingă pe Elitsa Kostova (196 WTA), Nicole Gibbs (124 WTA) și Giulia Gatto-Monticone (151 WTA).

În ceea ce o privește, Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open după un meci relativ greu cu Jennifer Brady (49 WTA), scor 7-6, 6-1. Americanca a opus o rezistență doar în primul set. Simona a salvat trei mingi de set în primul act şi a reuşit să revină şi să câştige în tie-break.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea meciului Halep – Dart o va înfrunta în turul III de la Melbourne pe învingătoarea duelului Danielle Rose Collins (25 WTA) – Yulia Putintseva (38 WTA).

ADVERTISEMENT
Tags: