Sport

Harry Kane a rupt „blestemul” și i l-a pasat lui Muller! Englezul a înscris în premieră la Euro 2020, în timp ce neamțul și-a „îngropat” echipa

Atacat din toate părțile, Harry Kane s-a descătușat chiar în optimile de finală ale Euro 2020, împotriva Germaniei. În schimb, Muller nu a reușit să înscrie deloc la acest turneu final.
29.06.2021 | 21:52
Harry Kane a rupt blestemul si i la pasat lui Muller Englezul a inscris in premiera la Euro 2020 in timp ce neamtul sia ingropat echipa
ADVERTISEMENT

Surprizele se țin lanț în optimile de finală ale Campionatului European. Deși nu a avut un parcurs excelent până acum, naționala Angliei a învins Germania cu 2-0 și le-a oferit fanilor motive întemeiate să spere la trofeu.

Asta și datorită faptului că Harry Kane, atacantul în care stau speranțele tuturor, a rupt „blestemul”, reușind primul său gol la actuala ediție a competiției, după o centrare perfectă a lui Jack Grealish.

ADVERTISEMENT

Cu doar trei minute înainte ca ecuația calificării să fie rezolvată definitiv, Thomas Muller, scăpat singur cu Pickford, putea deveni eroul „Panzerelor”, însă șutul său a trecut milimetric pe lângă poartă.

Harry Kane a marcat primul său gol la Euro 2020 și i-a pasat „blestemul” lui Muller. Anglia poate spera la trofeu

Atacat din toate părțile după meciurile din faza grupelor, căpitanul Harry Kane a demonstrat că poate fi decisiv la acest turneu final. În minutul 86, când naționala Albionului se afla la adăpostul unui singur gol, înscris de Sterling, atacantul de 27 de ani al celor de la Tottenham a majorat avantajul, reluând imparabil cu capul după centrarea lui Grealish.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că se află în partea inferioară a tabloului, unde nu mai există, cel puțin teoretic, nicio echipă de top, elevii lui Gareth Southgate sunt îndreptățiți să spere la câștigarea trofeului. Până atunci, însă, trebuie să aștepte deznodământul celuilalt meci al zilei, Suedia – Ucraina, programat la ora 22:00, pe Hampden Park din Glasgow, Scoția, pentru a-și cunoaște adversara din sferturile de finală.

În schimb, Thomas Muller s-a transformat într-un „demon” pentru Germania, după ratarea incredibilă din minutul 83 al partidei împotriva reprezentativei Angliei. Scăpat singur cu Pickford, după o pasă de manual a lui Havertz, starul lui Bayern Munchen a șutat milimetric pe lângă poartă. Ar fi fost nu doar golul egalizator, ci și prima sa reușită la Euro 2020, competiție pe care Germania se vede nevoită să o părăsească încă din faza optimilor de finală.

ADVERTISEMENT

Southgate, pus la zid de specialiști din cauza lui Kane: „Avem nevoie de creativitate în joc”

Imediat după egalul cu Scoția, scor 0-0, foștii internaționali, jurnaliști și suporteri englezi au pus la unison tunurile pe Gareth Southgate, iar mărul discordiei a fost tocmai căpitanul Harry Kane. Concret, tehnicianului i se reproșa introducerea sa în teren în locul lui Phil Foden, în condițiile în care pe banca de rezerve se afla și Jadon Sancho.

E dezamăgitor, într-adevăr. Foden nu ar fi trebuit în niciun caz să fie scos de pe teren în această seară. Îl ai pe Sancho pe banca de rezerve – un jucător care a reușit 15 goluri și 20 de pase decisive în sezonul recent încheiat – și tu nu-l folosești deloc.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de creativitate în joc. Putem vorbi despre Harry Kane sau despre șansele pe care le-ar fi putut avea, dar vă întreb – am creat îndeajuns de mult? Noi, englezii, trebuie să câștigăm acest turneu final. Sunt jenat de ce am văzut”, fostul atacant al lui Arsenal, Crystal Palace și West Ham United, Ian Wright, ajuns între timp prezentator radio și TV. Și nu a fost singurul care a criticat în termeni duri la acea vreme prestația naționalei Albionului.

Fotbalul nu se întoarce acasă cu echipa asta, sincer să vă spun. Harry Kane a fost și acum numai o umbră a golgeterului pe care-l știm.

A arătat prea greoi, lipsit de entuziasm în ambele meciuri, iar fundașilor adverși le-a fost ușor să-l marcheze. Dar nici n-a primit pase, pentru că și mijlocul Angliei a suferit”, a răbufnit, la microfonul Sky Sports, Graeme Souness, căpitanul lui Liverpool de la începutul anilor ’80.

ADVERTISEMENT