Fotbal international

Harry Kane, penalty ratat în Anglia – Franța 1-2, chiar în fața lui Hugo Lloris, coechipierul de la Spurs. Reacția lui Mbappe a devenit virală. Foto

Harry Kane a fost înger și demon în Anglia - Franța 1-2, transformând un penalty la 0-1, dar ratând altul chiar în finalul partidei.
10.12.2022 | 23:55
Harry Kane penalty ratat in Anglia  Franta 12 chiar in fata lui Hugo Lloris coechipierul de la Spurs Reactia lui Mbappe a devenit virala Foto
Harry Kane a fost înger și demon în Anglia - Franța 1-2, transformând un penalty la 0-1, dar ratând altul chiar în finalul partidei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Campioana mondială en-titre a profitat din plin de execuția dezastruoasă a căpitanului englezilor și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

Penalty trimis în peluză de Harry Kane în meciul Anglia – Franța 1-2

Harry Kane era marea speranță a britanicilor pentru a readuce trofeul ”acasă” după o pauză de 56 de ani, însă atacantul lui Tottenham Hotspur a ratat un penalty în Anglia – Franța 1-2 care s-a dovedit decisiv în cele urmă.

ADVERTISEMENT

Când mai erau doar șapte minute până la finalul întâlnirii, Theo Hernandez a avut o intrare neglijentă în careu asupra lui Mason Mount, dar arbitrul Wilton Pereira Sampaio a făcut semn ca jocul să continue. Chemat la marginea terenului să revadă faza, brazilianul a întors decizia și a dictat lovitură de la 11 metri.

Francezii au protestat vehement considerând că a fost un umăr la umăr, cel mai vehement dintre ei fiind Kylian Mbappe. Atacantul lui Tottenham, după ce înscrisese deja de la punctul cu var în startul reprizei secunde, și-a luat răspunderea de a executa din nou. Cu pași nesiguri, Kane și-a aranjat balonul, însă se vedea clar că presiunea este una uriașă.

ADVERTISEMENT

Și căpitanul Angliei a clacat. Șutul său a trecut mult peste poarta lui Hugo Lloris și s-a oprit în peluza populată de fanii britanici. A fost execuția care a pus capăt visului englezilor la această Cupă Mondială.

Imediat după ce Kane a ratat penalty-ul, camerele de luat vederi l-au surprins pe Mbappe râzând cu gura până la urechi de execuția căpitanului Angliei. În cele din urmă starul ”cocoșului galic” a fost cel care s-a bucurat și la final.

ADVERTISEMENT

Kane a avut momente de ezitare și la primul penalty

În startul reprizei secunde, arbitrul brazilian Wilton Pereira Sampaio nu a avut niciun dubiu să dicteze penalty la un fault al lui Aurelian Tchouameni asupra lui Bukayo Saka, iar Harry Kane a luat balonul pentru a executa.

Căpitanul Angliei a ezitat câteva momente, poate și pentru că în poarta francezilor se afla coechipierul său de la Tottenham, Hugo Lloris, care știe foarte bine cum bate. Însă, în cele din urmă Kane a șutat foarte bine în plasa laterală și a restabilit egalitatea la acel moment.

ADVERTISEMENT

În semifinale, formația pregătită de Didier Deschamps va întâlni marea surpriză de la acest turneul final, Maroc, care a eliminat Portugalia și a devenit prima formație africană ce atinge această fază. Întâlnirea va avea loc miercuri, 14 decembrie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT